Lifestyle

Njega kose

Kako do zdrave kose?

Kako do zdrave kose?

Počasti svoju kosu hranjivom maskom, koju možeš sama napraviti kod kuće ili kupiti onu koja odgovara tvom tipu kosu

Lijepa, zdrava i njegovana kosa san je svake cure. Ponekad kosi, u pokušajima da je održimo zdravom i lijepom, zapravo nesvjesno štetimo raznim preparatima i pretjeranim feniranjem. Donosimo vam šest super trikova kako postići prekrasnu kosu.


Izbjegavaj svakodnevno pranje kose

Kad kosu peremo svaki dan, oduzimamo joj njezinu prirodnu vlažnost koju crpi iz kože tjemena te onemogućujemo koži da hrani kosu svojim prirodnim uljima. Kosu bi trebalo prati najčešće svaka dva dana te koristiti blage šampone i obavezno regenerator za ljepše i zdravije vrhove.

Ne feniraj potpuno mokru kosu

Sušenje potpuno mokre kose sušilom će je oštetiti, zato prije nego upotrijebiš sušilo, prosuši kosu ručnikom ili je pustit neko vrijeme na zraku da se sama suši. Pazi da ne držiš fen preblizu i nipošto je nemoj češljati mokru.

Češljaj kosu

Češljanjem ćeš stimulirati tjeme, što dovodi do bolje prokrvljenosti te zbog toga kosa brže raste. Također, četkanje kose po 5 minuta svako jutro i svaku večer čini ju sjajnijom. Više od toga tvojoj kosi nije potrebno jer dugim češljanjem možeš oštetiti popriličan broj zdravih vlasi.

Štedi na šamponu

Prilikom doziranja šampona budi što štedljivija, malo je i više nego dovoljno! Dvostruko nanošenje male količine šampona učinkovitije je nego da jednom naneseš previše šampona.

Izbjegavaj peglu za kosu

Koliko god nam pegla bila draga, istina je da ona isušuje kosu, potiče njeno ispadanje te je pretvara u slamu. Pokušaj u što većoj mjeri izbjegavati peglu i ravnati kosu četkom i fenom.

Koristi masku za kosu

Počasti svoju kosu hranjivom maskom, koju možeš sama napraviti kod kuće ili kupiti onu koja odgovara tvom tipu kosu. Maske hrane kosu, vlaže je i obnavljaju strukturu. Kosa će izgledati ljepše, zdravije i dobit će na volumenu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.