Lifestyle

Pucaju vrhovi

Zašto nije dobro spavati s mokrom kosom?

Zašto nije dobro spavati s mokrom kosom?

Kao što je vrlo važno izbjegavati odlazak van mokre kose, važno je dobro ju osušiti i prije spavanja. Osim što mokra kosa oštećuje vrhove, loša je i za zdravlje

Kosu dobro osušite uvijek prije odlaska na spavanje, ne samo da se ne bi probudili kao da ste prste gurnuli u utičnicu, već i zbog zdravlja. Također, važno je paziti da se ne izlazi van ako kosa nije dobro osušena, jer osim rizika od pojave glavobolja, riskirate i upalu sinusa. Postoje tri dobra razloga zašto kosa prije spavanja mora biti suha: 

1. Nastanak glavobolja

Dok spavate, temperatura vašeg tijela se smanjuje na temperaturu prostorije, a povećava se u REM fazi sna. Ako vam je kosa mokra, temperatura glave ne može se prilagoditi tjelesnoj, a to uzrokuje glavobolje koje vas mogu probuditi usred noći.

2. Rizik od infekcija 

Jastuci su idealno mjesto za bujanje gljivica i bakterija jer upijaju znoj, mrtve stanice i prirodna ulja s kože. Mokra kosa će navlažiti jastuk čime će stvoriti idealan temelja za razvoj raznih infekcija.

3. Pucaju vrhovi

Mokra kosa je vrlo osjetljiva i sklonija je pucanju, posebno ako se trlja o jastuk. To trenje kosu oštećuje i krivac je za oštećene vrhove. Znači, ako prakticirate spavanje s mokrom kosom, morat ćete češće frizeru, pa će tako odlazak na spavanje neosušenom kosom biti loše i za vaš novčanik, piše The Open Mind.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti