Lifestyle

Zaštitite svoju kosu

Njega kose ljeti: Zaštitite kosu s malo truda

 Njega kose ljeti: Zaštitite kosu s malo truda

Došlo je ljeto, puno se sunčamo, kupamo u slanom moru. Koža i kosa traže posebnu pažnju tijekom vrućih ljetnih dana jer su izložene suncu. Kosa postaje lomljiva, gubi svoj sjaj i elastičnost. Njega kose ljeti je posebno bitna zato preuzmite stvari u svoje ruke i s malo truda zaštitite svoju kosu, piše wedding.hr

1. Koristite kvalitetne preparate

Zapamtite, bolje je koristiti jedan kvalitetan šampon nego 10 nekvalitetnih preparata za kosu. Dobar šampon je prvi korak u njezi kose. Ljeti si priuštite i regenerator ili masku zbog dodatnog isušivanja na suncu. Birajte ekološke preparate.

2. Regenerator ili maska

Morska sol može oštetiti bojanu kosu stoga je bitno zaštiti ju odgovarajućom maskom. Ukoliko nemate masku, priuštite si regenerator koji ne morate nužno koristiti i u zimske dane. Svakako isperite sol iz kose nakon kupanja.

3. Izbjegavajte sušilo za kosu

Ljeto je vrijeme kada treba biti prirodan. Zaboravite sušilo i peglu za kosu te dugotrajna feniranja, te nakon pranja kosu pročešljajte prstima i ostavite da se prirodno osuši.

4. Izbjegavajte češljanje mokre kose

Radije koristite prste. Četkanje mokre kose gustom četkom može uzrokovati pucanje.

5. Izbjegavajte stroge frizure

Iako je najlakše kosu povezati u rep, pokušajte to raditi što rjeđe. Kosa povezana u čvrsti rep lomi kosu, a može uzrokovati pucanje i ispadanje. Bolje ispletite pletenicu.

6. Koristite domaće preparate

Domaći preparati poput jajeta, maslinovog ulja ili limuna svježi su proizvodi koji ne sadrže sastojke koji uništavaju kosu. Zamijenite kupovne proizvode s domaćima te sami napravite masku ili pakung za kosu.

7. Birajte prirodnu njegovanu kosu

Umjesto kričavih upadljivih boja, za ljeto odaberite nježnije, prirodnije nijanse koje se ‘znaju’ ponašati na suncu. Podrežite vrhove te si svakako priuštite masažu tjemena barem jednom mjesečno kako bi ispadanje kose doveli do minimuma.

wedding.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno