Lifestyle

Lijepa kosa

Njega kose u hladnim zimskim danima

Njega kose u hladnim zimskim danima

Najbolji savjet koji možete dobiti je da kosu zimi držite što prirodnijom, odmorite se od bojanja i peglanja

Kosa se zimi može poprilično oštetiti ako ju pravilno ne zaštitite. Iako se bližimo proljeću, vrijeme nikako nije na strani kose pa smo odlučili otkriti vam trikove uz pomoću kojih će vaša kosa zablistati unatoč nepredviljivom vremenu.

 

Kosa ljeti izgleda sjajnije, svjetlije i zdravije jer više reflektira svjetlost, dok ćete se zimi morati sami pobrinuti za efekt sjaja.

Ako bojite vašu kosu, posebno ako ju bijelite, izgledat će suho. Upravo zato važno je zimi koristiti maske i općenito puno više preparata da kosi vratite živost.

Pametno je zimi smanjiti upotrebu uvijača i pegli ako ne želite često skraćivati oštećene vrhove i presuhu kosu općenito. Pretjerano peglanje ili kovrčanje kose može, u ekstremnim slučajevima, dovesti do opadanja kose.

Najbolji savjet koji možete dobiti je da kosu zimi držite što prirodnijom, odmorite se od bojanja i peglanja, osim ako ste ovisnik o njima.

Kvalitetu kose održavajte koristeći preparate koji odgovaraju vašem tipu kose, ali neka to budu šamponi i regeneratori za sjaj kose i intenzivne maske za kosu barem jednom tjedno. Ne zaboravite preparate za zaštitu kose prije peglanja ili kovrčanja, piše portal cromoda.com


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.