Lifestyle

In a nutshell

Izložba suvremenog hrvatskog dizajna u Beču

Izložba suvremenog hrvatskog dizajna u Beču

U bečkom izložbenom prostu Designforum Wien koji djeluju u sklopu bečkog MuseumsQuartiera, 5. svibnja, otvorena je izložba suvremenog hrvatskog dizajna pod nazivom "IN A NUTSHELL" koja se do sada već predstavila u gradovima poput Bruxellesa, Beograda, Helsinkija i Maribora.

"IN A NUTSHELL" zajednički su pokrenuli Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i Ministarstvo kulture RH s ciljem predstavljanja domaćeg suvremenog dizajna internacionalnoj publici. Izložba je koncipirana s idejom da pruži relativno širok, kritički relevantan pregled najzanimljivijih pojava na hrvatskoj dizajnerskoj sceni, ali i tako da svojim fleksibilnim i praktičnim formatom bude prilagođena uvjetima putovanja i postavljanja u različitim izlagačkim prostorima u Europi i svijetu.

Bečka publika će moći, u okviru ove izložbe koja ostaje otvorena do 12. lipnja,  vidjeti otprilike 100 radova hrvatskih umjetnika, dizajnerskih studija i brendova, među kojima su i Bruketa i Žinić, Grupa, Startas te mnogu drugi.

Na taj način, mogu upoznati svu raznolikost hrvatskog suvremenog dizajna- od mode, preko namještaja, plakata sve do industrijskog dizajna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.