Kultura

Građa Arheološkog muzeja u Splitu

U Muzeju antičkog stakla otvorena izložba 'Frakture vremena'

U Muzeju antičkog stakla otvorena izložba 'Frakture vremena'
MAS

U Muzeju antičkog stakla u Zadru u petak je otvorena izložba „FRAKTURE VREMENA, restauracija i prezentacija vrijedne staklene građe iz čuvaonica Arheološkog muzeja u Splitu“.

U uvodnom dijelu otvorenja izložbe mnogobrojnu publiku prvo je pozdravio domaćin, ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru dr. sc. Hrvoje Manenica.

O međuinstitucijskoj suradnji zahvaljujući kojoj je i došlo do realizacije ove izložbe te budućim zajedničkim projektima govorio je ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu, dr. sc. Ante Jurčević.

O samoj izložbi više riječi prisutnima je uputio autor izložbe dr. sc. Šime Perović, konzervator-restaurator savjetnik i kustos u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

Također zahvale su upućene i suradnicama na izložbi Ivani Matković, konzervatorici-restauratorici u Muzeju antičkog stakla u Zadru i Ivani Zrinki Bajić Franković, višoj konzervatorici-restauratorici u Arheološkom muzeju u Splitu.

- Hvala kolegama iz Arheološkog muzeja u Splitu Arheološki muzej u Splitu na čelu s ravnateljem dr. sc. Antom Jurčevićem što su s nama danas prisustvovali otvorenju ove vrijedne izložbe te se već unaprijed veselimo svim budućim zajedničkim projektima, poručili su iz MAS-a.
 


Reci što misliš!