recept dana
Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo: pileći paprikaš
Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo: pileći paprikaš, pripremljen s ukusnim mekanim njokima. Evo recepta
Sastojci:
– 1 pile (oko 1 kg)
– 500 g crvenog luka
– 2 rajčice
– 1 paprika babura
– crvena paprika, list peršina
– ulje, sol, papar
Za njoke:
– 2 jaja
– ulje
– brašno
Priprema:
Pile prvo narežite na batke, zabatke, krilca i bijelo meso. Leđa i vrat ostavite kad pravite juhu, da imate.
Na vrelom ulju popržiti posoljeni luk narezan na trakice, dodati papriku narezanu na kockice, malo crvene paprike, pa dodati narezanu piletinu.
Sve se zalije čašom vode, pa pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tek tada ogulite dvije veće rajčice, narežite ih na kockice i dodajte u paprikaš.
Zatim dodajte nasjeckanu vezicu peršinova lista, po potrebi još posolite i popaprite, pa pirjajte još pola sata na laganoj vatri uz miješanje.
Ovaj paprikaš treba imati puno tekućine, jer još nije gotovo. Nedostaju mu njoki.
Dva žumanjka, snijeg od bjelanjaka, malo ulja i soli izmiješati s brašnom da se rukama oblikuju kuglice. Trebale bi biti tanke i dugačke kao mali prst.
Zakuhajte posoljenu vodu, pa njoke kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
Izvadite iz vode šupljikavom žlicom, pa dodajte u paprikaš.
Izdvojeno
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
-
Hrvatski skijaš Samuel Kolega osvojio je šestu poziciju na slalomu Svjetskog kupa u francuskom Val D'Isereu, čime je izjednačio svoj najbolji doseg karijere.
Reci što misliš!