Kultura

U sklopu Festivala inkluzije

U Kneževoj palači otvorena izložba radova „Likovni svijet različitosti”

U Kneževoj palači otvorena izložba radova „Likovni svijet različitosti”
NMZ

U subotu, 23. ožujka u Kneževoj palači otvorena je izložba radova „Likovni svijet različitosti”, u sklopu održavanja Festivala inkluzije.

U ime Narodnog muzeja Zadar prisutne je pozdravila Lucija Sekula, viši kustos pedagog NMZ te izrazila zadovoljstvo sudjelovanja muzeja u ovom hvalevrijednom događaju.

Jadranka Grbić iz Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Zadarske županije svečano je otvorila izložbu.
Predstavnica Udruge za autizam, Ana Šare, naglasila je važnost udruge u javnosti.

Izložba se može posjetiti do 12. travnja a ulaz na izložbu je besplatan.

O Festivalu inkluzije:

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!“ usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva. Inkluzivno društvo omogućuje svakom djetetu s teškoćama i osobi s invaliditetom da sudjeluje u svim aspektima života te razvije svoje pune potencijale bez obzira na izazove s kojima se suočavaju.

Moto ovogodišnjeg festivala inkluzije „Upoznaj me“ upućuje otvorenost za  prepoznavanje skrivenih potencijala i prihvaćanje različitosti stvarajući inkluzivno okruženje za sve.

Suorganizatori manifestacije su Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, II Palače, Narodni muzej Zadar, ŠC Višnjik, Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru; uz podršku Centra NiNatal, Centra za rehabilitaciju Stančić, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Opće bolnice Zadar, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Udruge odgajatelja predškolske djece Maraške te Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva i svih drugih dragih ljudi koji su na različite načine dali svoj doprinos.

Pokrovitelji: Grad Zadar i Zadarska županija


Reci što misliš!