recept dana
Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo: pileći paprikaš
Savršeno jelo koje nas vraća u djetinjstvo: pileći paprikaš, pripremljen s ukusnim mekanim njokima. Evo recepta
Sastojci:
– 1 pile (oko 1 kg)
– 500 g crvenog luka
– 2 rajčice
– 1 paprika babura
– crvena paprika, list peršina
– ulje, sol, papar
Za njoke:
– 2 jaja
– ulje
– brašno
Priprema:
Pile prvo narežite na batke, zabatke, krilca i bijelo meso. Leđa i vrat ostavite kad pravite juhu, da imate.
Na vrelom ulju popržiti posoljeni luk narezan na trakice, dodati papriku narezanu na kockice, malo crvene paprike, pa dodati narezanu piletinu.
Sve se zalije čašom vode, pa pirjati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Tek tada ogulite dvije veće rajčice, narežite ih na kockice i dodajte u paprikaš.
Zatim dodajte nasjeckanu vezicu peršinova lista, po potrebi još posolite i popaprite, pa pirjajte još pola sata na laganoj vatri uz miješanje.
Ovaj paprikaš treba imati puno tekućine, jer još nije gotovo. Nedostaju mu njoki.
Dva žumanjka, snijeg od bjelanjaka, malo ulja i soli izmiješati s brašnom da se rukama oblikuju kuglice. Trebale bi biti tanke i dugačke kao mali prst.
Zakuhajte posoljenu vodu, pa njoke kuhajte dok ne isplivaju na površinu.
Izvadite iz vode šupljikavom žlicom, pa dodajte u paprikaš.
Izdvojeno
-
Uspješno je završen program obuke neplivača u trajanju od 16 sati. U ovom ciklusu obuku je završilo 16 ribica koje su na finalnom testiranju demonstrirale naučeno pred svojim instruktorima i roditeljima.
-
Protekli vikend na Korčuli je održan 7. plivački miting „Korkyra 2023.“. Na natjecanju je sudjelovalo 350 natjecatelja iz 16 klubova iz Hrvatske i BIH koji su bili podijeljeni u 4 starosne kategorije, od kadeta do početnika.
-
-
“Kad se mlijeko zagrije, razbijem dva jaja, umutim ih vilicom, dodam u mlijeko i popijem dok se oblačim”, rekla je.
Reci što misliš!