Kultura

#biograd

Biogradska Gradska knjižnica najavljuje bogat jesenski program za svoje korisnike

Biogradska Gradska knjižnica najavljuje bogat jesenski program za svoje korisnike
Grad Biograd na Moru

U biogradskoj Gradskoj knjižnici uvijek je bilo živo, zanimljivo, raznovrsno, posebno nakon ljeta jer je jesen pravo vrijeme i prilika za malo više opuštanja i kulturnih događanja. No, tu je i početak nove školske i pedagoške godine, a to uvijek donosi i više živosti u radu djelatnika, jer je rad s mladima i najmlađima uvijek poseban izazov i zadovoljstvo.

Novi prostor u moderno opremljenoj knjižnici pruža velike mogućnosti, no na žalost zbog pandemije ograničen je njihov izbor jer se sve mora prilagoditi brojnim epidemiološkim mjerama što uvijek i nije lako. Ipak i u takvim uvjetima nastojalo se uraditi što više, a kako dolazi do laganog popuštanja mjera nazire se i mogućnost veće knjižničarske aktivnosti u narednom razdoblju. Već surađujemo sa vrtićima i školama i djeca organizirano posjećuju naše prostore u kojima ih bolje upoznajemo s knjigom i njezinim značenjem u životu čovjeka, kazala nam je Tihana Jurišić ravnateljica biogradske Gradske knjižnice.

Sve to dakako kroz programe u skladu s njihovim uzrastom ali i poštivanje svih epidemioloških mjera a u tim okvirima odvijati će se i nadalje naša ovosezonska aktivnost. No već koncem ovoga mjeseca održati će se neka već prepoznatljiva događanja kao što su književne večeri, putopisna predavanja i slično a kako je ova godina i godina čitanja, nastojat ćemo promicati čitanje na sve moguće načine.

Od 15. listopada do 15. studenog slijedi nam i Mjesec hrvatske knjige, a to je prilika za promicanje čitanja ali i susrete s pjesnicima, književnicima, putopiscima i slično, a svakako ćemo upriličiti i gostovanja još nekih zanimljivih gostiju.
U našem radu ove jeseni posebno su zanimljive i kreativne radionice za najmlađe koje kreću već za koji dan a sve informacije zainteresirani mogu naći i na facebooku, instagramu i našoj mrežnoj stranici, kazala je ravnateljica Jurišić.

Vjerujemo da će brojne nove mogućnosti koje su planirane u radu knjižnice nakon ovog pandemijskog perioda ipak zaživjeti u potpunosti i vratiti nam ono svima dobro znano „staro normalno“ na kakvo smo i navikli.

​​​​​

Reci što misliš!

  Vezane vijesti