Kultura

Fotoklub Zagreb

Damir Zurub o podvodnoj fotografiji

Damir Zurub o podvodnoj fotografiji

U utorak 12.11.2013. s početkom u 19.30 u prostorijama Fotokluba Zagreb, Ilica 29/III biti će održano predavanje o fotografiranju pod vodom. Predavanje će održati NAUI instruktor ronjenja, podvodni fotograf i snimatelj Damir Zurub.

Damir ne roni samo u "uobičajenim" uvjetima i na način na koji roni većina hobista, on je bio i službeni fotograf, snimatelj i prvi ronilac koji je zaronio pod led i slapove Ekspedicije ''Pod slapovima i ledom Plitvičkih jezera'' 2012. Sudionik je mnogih speleoloških i speleoronilačkih istraživačkih ekspedicija.

Problemi s kojima se susreće na ekspedicijama, oprema koju koristi, sigurnosni protokoli i još mnogo toga što Vas može zanimati podijelit će s Vama na ovom zanimljivom i za sve nas koji nismo kročili u takve prostore uzbudljivom predavanju.

Damir Zurub osnivač je i predsjednik Ronilačkog kluba "Roniti se mora" i osnivač međunarodnog foto natječaja Underwater Photo Marathon, koji će sljedeće godine biti izložen u Galeriji Fotokluba Zagreb, vanjski je suradnik National Geographic Hrvatska, Scubalife i Hrvatskih voda, sudionik i organizator međunarodnih istraživačkih ronilačkih ekspedicija, osnivač ekološko-humanitarnog projekta Think Green i član prvog tima civilne zaštite grada Zagreba za spašavanje iz ruševina i voda.

Što se tiče same fotografije i o tome nam ima štošta za reći, u tri je godine na raznim domaćim i međunarodnim takmičenjima u podvodnoj fotografiji osvojio čak 34 medalje i trostruki je osvajač državnog prvenstva i kupa Hrvatske u podvodnoj fotografiji.

Ulaz na predavanje je slobodan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.