Kultura

Ljubitelji knjige, pozor

Interliber 2015. - Novost u programu: Znanstveni kutak

 Interliber 2015. - Novost u programu: Znanstveni kutak

Ljubitelji knjige od utorka će na Zagrebačkom velesajmu uživati u bogatom programu ovogodišnjeg Interlibera. Voditelj projekta Zoran Ušurić:

"Interliber je ove godine veći i sadržajniji od prošlogodišnjeg. Paviljoni 5 i 6 su ispunjeni u potpunosti. Puno je tu zanimljivih sadržaja. Možemo reći da su prisutni svi oni koji nešto znače na domaćem nakladničkom tržištu. Imamo izlagače iz Kine, Japana, i puno toga zanimljivog što čeka posjetitelje", rekao je Ušurić.

A dočekat će nas 266 izlagača, paviljoni prepuni novih naslova, inozemne i domaće književne zvijezde, brojne radionice i razna događanja u izložbenom prostoru i na pozornici:

"Koja je svih 6 dana Interlibera ispunjena u svim terminima, ali jednako tako, mnogi izlagači na svojim izložbenim prostorima rade promocije, tako da će u petici i šestici na mnogim štandovima biti svakodnevna gostovanja poznatih pisaca. Znači, za svakoga po nešto", rekao je Ušurić.

Novost ovogodišnjeg programa je Znanstveni kvart, kojeg organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske. Ovaj je dio programa pokrenut zbog popularizacije znanosti. Kao i svaki kvart i ovaj ima svoj plac, trg, mjesto za druženje, a tu su i druge kvartovske aktivnosti poput teretane, u kojoj se ovog puta vježba brain-fitness kroz program Escape room:

"Grupa mladih znanstvenika i znanstvenica koja se nakon završetka fakulteta uputila u poduzetništvo dosta hrabro, ali to je nešto što je stvarno atraktivno u inozemstvu, gdje se zatvori 4-5 ljudi u jednu sobicu i onda moraju rješavati zagonetke da bi pronašli izlaz iz te sobe. To zovemo teretana za mozak", najavljuje Jelena Filipaj iz organizacije i kaže kako je ovaj program za sve generacije.

U planu su i brojne radionice:

"U školici se odvijaju zatvorene radionice za koje je potrebna prethodna rezervacija i to se može obaviti online preko linka koji se nalazi na Zagrebačkom velesajmu pod programom, treba otići na školicu. A na platnu znanja, tamo su radionice i pokusi koji su otvoreni za posjetitelje u bilo koje doba dana, od 10 do 19. Kad dođu, tamo će netko biti na tim punktovima", rekla je Filipaj.

Bogat program Interlibera, ali i Znanstvenog kvarta možemo pratiti na web stranicama Zagrebačkog velesajma. Sajam traje od utorka do nedjelje, a važno je znati:

"Ulaz na Interliber je i ove godine tradicionalno besplatan, tako da očekujemo mnogobrojne posjete kao i svake godine na Interliberu. Radno vrijeme je od 10 do 20, a petak i subota do 21 sat", rekao je Zoran Ušurić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.