Kultura

Ne propustite!

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber od 10. do 15. studenoga

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber od 10. do 15. studenoga

Voditelj projekta Interliber Bruno Ušurić istaknuo je da će na Interliberu biti 266 izlagača, a među njima će se predstaviti i kineski nakladnici

Ovogodišnji 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, na kojem će posjetitelji vidjeti prgršt novih naslova knjiga, biti na predstavljanjima te susresti hrvatske i inozemne književne zvijezde i s njima neposredno razgovarati, održava se od 10. do 15. studenoga u V. i VI. paviljonu Zagrebačkoga velesajma (ZV), najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Ravnateljica ZV Marina Pavković istaknula je kako će ljubitelji knjige uz razgledanje novih knjiga moći i povoljno nabaviti knjige koje prije nisu uspjeli kupiti.

Prošle godine Interliber je posjetilo više od 130 tisuća posjetitelja, rekla je te pozvala posjetitelje Interlibera da se zaraze knjigom i uživaju u toj epidemiji.

Pavković je najavila i održavanje sajma Infogamer by Reboot od 11. do 15. studenoga, na kojemu će biti dostupne nova tehnika i tehnologija.

Voditelj projekta Interliber Bruno Ušurić istaknuo je da će na Interliberu biti 266 izlagača, a među njima će se predstaviti i kineski nakladnici. Posjetitelji će moći doći na Interliber od 10 do 20 sati, a zadnji dan, u nedjelju do 21 sat, rekao je Ušurić.

Mišo Nejašmić iz Zajednice nakladnika i knjižara najavio je neke novosti na Interliberu, među kojima je i otvaranje Znastvenoga kvarta. On predstavlja interaktivni pristup prenošenja znanja i popularizacije svih znanosti na praktičan način, rekao je dodavši kako će taj prostor biti otvoren u VI. paviljonu. Najavio je i izložbu starih Biblija koju će pokazati Drago Obradović, stručnjak za biblijsku arheologiju.

Bojan Marković i Damir Đurić govorili su o Infogamer by Reboot sajmu koji je po njihovoj ocjeni među četiri takva najveća sajma u Europi. Naglasili su da je jedna četvrtina posjetitelja tog sajma iz europskih zemalja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.