Događaji

#biograd

U biogradskom vrtiću započeka provedba projekta za otkrivanje talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece

U biogradskom vrtiću započeka provedba projekta za otkrivanje talenata i poticanja cjelovitog razvoja djece
Grad Biograd na Moru

Virtograd u vrtićima naziv je novog projekta za najmlađe koji će se primjenjivati i u biogradskom dječjem vrtiću. Radi se o projektu „Društveno poduzetništvo-Put do uspjeha“, a koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ima za cilj otkrivanje talenata i poticanja cjelovitog razvoja kod djece. Njegov temeljni cilj je da pomaže djeci da upoznaju sebe, otkriju i razviju svoje talente, svoju posebnost i jednostavnost, te da se kreativno izraze i razviju poduzetnički duh i radne navike koje će im kasnije poboljšati kvalitetu života.

Sve navedeno postiže se stvaranjem okruženja u kome djeca mogu slobodno otkrivati i koristiti svoje talente, tijekom čega im raste samopoštovanje i samopouzdanje. Projekt se počinje primjenjivati u područnom objektu biogradskog vrtića smještenom u hotelu Adria i to sa dvije odgojne skupine.

Mješovita skupina od tri godine do polaska u školu te predškolci. Nositelji projekta odgojiteljice Marija Krolo Birkić, Ana Došen, Marija Oštrić i pedagoginja Višnja Milačić Žurić. Realizacija projekta već je započela, a zanimanje biogradskih mališana i za ovu vrstu aktivnosti i edukacije, velika je.

​​​​​​​​​​​​​

Reci što misliš!