Događaji

#biograd

Biogradske "Ribice" i "Mudre sove" posjetile zadarsko kazalište

Biogradske
Grad Biograd na Moru

Posjeta kazalištu ali i gradu Zadru, bila je prava „uživancija“ za mališane biogradskog vrtića.

Naime, lijepo i toplo vrijeme najbolja su preporuka za izaći vani na frišku ariju, kažu to mnogi a time se očito rukovode i djelatnici vrtića, jer je izlet poput ovoga za djecu bez sumnje poseban doživljaj.

Skupine „Ribice“ i „Mudre sove“ sa svojim odgojiteljicama posjetile su kazalište lutaka u gradu Zadru, te gledali predstavu „Psić koji nije znao lajati“. Svi znamo psića koji se družio sa seoskim životinjama i uporno nastojao naučiti njihov jezik. Sve vrijeme je jadan kukurikao, mukao, roktao…nešto s manje ili više uspjeha, dok na kraju nije shvatio da je njegov pseći jezik zapravo lajanje, ali isto tako i da nije ništa manje vrijedno od drugih.

Poučna je to priča o različitosti, koju su biogradski mališani s pažnjom pratili i poslije predstave živo komentirali. No nakon kazališne predstave mališani su napravili đir po gradu, te između ostalog posjetili Sv. Donat, morske orgulje, pozdrav suncu i dakako bili oduševljeni.

Uz spoznaje o različitosti iz kazališne predstave jednako tako bilo je bitno što su zajedno, edukativno i zabavno proveli dan.

​​