Događaji

#pašman

Općina Pašman i Čistoća kreću s dijeljenjem kanti za reciklabilni otpad

Općina Pašman i Čistoća kreću s dijeljenjem kanti za reciklabilni otpad
Marko Dimic/PIXSELL

Mještani općine će uskoro, uz postojeću kantu za komunalni otpad, dobiti još jednu kantu s narančastim poklopcem za skupljanje reciklabilnog otpada

Općina Pašman zajedno s Javnom komunalnom ustanovom Otok Pašman te Čistoćom Zadar će tijekom listopada i studenog ove godine dijeliti kante za reciklabilni otpad po domaćinstvima na području općine Pašman. Svi mještani koji imaju zelene kante za komunalni otpad dobit će i kante s narančastim poklopcem za skupljanje reciklabilnog otpada.

Ovaj tjedan, počevši od mjesta Kraj, se kreće s podjelom kanti, a ovisno o kišovitom vremenu završetak podjele po svim mjestima se očekuje do kraja studenog.

Prilikom preuzimanja kante svaka osoba mora predočiti osobnu iskaznicu djelatnicima JKU-a te potpisati prateći dokument. Uz osobno preuzimanje, mještani također mogu zadužiti i drugu osobu koja će u njihovo ime preuzeti kantu, a ta druga osoba će upisati svoj OIB i dati svoj potpis.

Općina ovom podjelom po kućama želi pomoći mještanima da što jednostavnije preuzmu novu kantu, a svi ostali koji ne preuzmu kante za vrijeme podjele, mogu to učiniti u Općini i sami odvesti kantu.

Iz JKU-a napominju da se reciklabilni otpad još neće odvoziti, nego će se još neko vrijeme koristiti žute i plave vreće za plastiku i papir kao i do sada, a o datumu početka odvoza reciklabilnog otpada svoje će korisnike obavijestiti Čistoća Zadar.

Mještani koji se nisu našli na popisu dužni su obavijestiti Čistoću Zadar kako bi mogli biti upisani u popis i dobiti kantu za reciklabilni otpad. Kante će se za sada dijeliti samo fizičkim osobama, odnosno kućanstvima dok se za podjelu pravnim osobama čeka obavijest od Čistoće.

​​​​​

Reci što misliš!