Događaji

#pašman

Veliki interes za električnom punionicom na Pašmanu, u prva tri tjedna kolovoza gotovo sto punjenja

Veliki interes za električnom punionicom na Pašmanu, u prva tri tjedna kolovoza gotovo sto punjenja
Otok Pašman

Općina Pašman je u suradnji s HEP-om početkom ove godine otvorila prvu punionicu za električna vozila na otoku Pašmanu, a punionica s dva parkirna mjesta nalazi se u mjestu Pašman na lokaciji Malinišće.

Punionica radi u sklopu prvog hrvatskog lanca javno dostupnih punionica elektromotornih vozila – ELEN, koji razvija HEP. U sporazumu sklopljenim s HEP-om navedeno je kako Općina Pašman želi potpomognuti razvoj elektromobilnosti u sklopu svoje gospodarske politike društveno odgovornog poslovanja.

Otvaranjem punionice Pašman je također postao atraktivna destinacija svim turistima s električnim vozilima, što pokazuje i statistika korištenja punionice; samo u prva tri tjedna ovog mjeseca punionica je korištena za više od 90 punjenja što je povećanje od 100% u usporedbi s prethodnim mjesecom.

Tijekom ove turističke sezone na punionici je napravljeno 193 sesija punjenja, uz 3500 kWh prenesene energije, što predstavlja uštedu od oko 2 tone CO2.

Punionica u Pašmanu je standardizirana sa sva tri priključka (Type 2, Chademo, CCS), te je na raspolaganju svim korisnicima električnih vozila, a samo punjenje se ne naplaćuje.

​​

Reci što misliš!