Događaji

Izglasano na Gradskom vijeću

Poskupljuje odvoz komunalnog otpada, nova cijena 9,82 eura plus PDV-a za kućanstva

Poskupljuje odvoz komunalnog otpada, nova cijena 9,82 eura plus PDV-a za kućanstva
Dino Stanin/PIXSELL

Poskupljuje odvoz komunalnog otpada, nova cijena 9,82 eura plus PDV-a za kućanstva

“Imali ste 2,5 milijuna kuna koje ste nezakonito dali nogometnom klubu, mogli ste nagraditi radnike u Čistoći s novcima koji prošle godine nisu potrošeni, nije uređena dvorana Jazine. Dakle novaca je bilo, a sad ste nas doveli pred zid. Na koji način sad možemo pomoći radnicima, naglašavam radnicima, ne birokraciji koje tamo ima viška. Želim da se direktor javno očituje i da se obaveže da se od 1. srpnja otpad više neće odlagati u Diklu”, istaknuo je Meštrović u obrazloženju.

Nove cijene odvoza komunalnog otpada tako iznose 9,82 eura bez PDV-a za kućanstva i 15,57 (bez PDV-a) eura za kategoriju nekućanstva. Direktor Čistoće John Ivan Krstičević pojasnio je kako je povećanje cijene posljedica povećanja plaća radnicima, ali i troškova poslovanja:

“Mi smo dosada od sedmog mjeseca 2022. godine imali povećanje plaća u tri navrata: 10 %, 6% i 5 % što kad pomnožite iznosi negdje oko 22 posto. U neoporezivom dijelu davanja djelatnicima, 2020. je bilo 5 i pol milijuna, a 2023. 7 milijuna i 600 tisuća kuna što ukazuje na to da mislimo na te ljude. Imamo velike troškove goriva, struje, rezervnih dijelova,… Uvijek zaboravimo naše otoke koji se zapravo tretiraju kao svaki kvart u Zadru, pa samo u tri godine smo na brodske linije potrošili 7 milijuna kuna, a sve to proizlazi iz cijene usluge.”

Kažimo kako na današnjoj sjednici nisu prisustvovali vijećnici SDP-a jer je na prošloj Daniel Radeta bio izbačen iz vijećnice i zabranjeno mu je bilo daljnje prisustvovanje.

“Sve i da je i svojevoljno htio sudjelovati na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, ne bi mogao zbog te situacije”, zaključio je Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća.

Dodajmo kako je na početku današnje sjednice predsjednik Marko Vučetić pozdravio i čestitao vijećnicima Ireni Dragić i Damiru Biloglavu kao novim saborskim zastupnicima. Vučetić je potom naveo kako je najviše preferencijalnih glasova dobila Sabina Glasovac, a potom Šime Erlić, dok je, kako je naveo, utješnu nagradu dobio Mate Lukić za kojeg “nisu glasali ni raseljeni murali”. Vijećnici Ante Rubeša i Ante Kolega stali su u obranu Mate Lukića upozoravajući Vučetića kako vrijeđa vijećnika. Kolega je zaradio i opomenu, prenosi Novi radio.


Reci što misliš!