Kultura

glazbeni spektakl

Slavljenički koncert jednog od najdugovječnijih europskih tribute bendova

Slavljenički koncert jednog od najdugovječnijih europskih tribute bendova
Bojan Bogdanić

Jedan od najdugovječnijih europskih tribute bendova, hrvatski The Beatles Revival Band, slavi svoj 30. rođendan koncertom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Slavljenički koncert održat će se 28. studenog, a ulaznice su već u prodaji.

Svojim počecima u Rijeci 1994. godine, bend je prošao kroz 30 godina oživljavanja glazbenog repertoara legendarne četvorke iz Liverpoola, održavajući tisuće nastupa po pozornicama i klubovima diljem Hrvatske i susjednih zemalja. Posebno se ističe njihov nastup u Cavern Clubu u Liverpoolu, kultnom mjestu koje je označilo početak slave Beatlesa u Velikoj Britaniji.

Jedan od najznačajnijih trenutaka u dosadašnjoj karijeri benda bio je nastup u Lisinskom 2017. godine, kada su uz pratnju simfonijskog orkestra izveli antologijski album “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Ovaj album se smatra prijelomnim u povijesti popularne glazbe te je izvršio značajan utjecaj na generacije glazbenika i ljubitelja glazbe diljem svijeta.

Njihov slavljenički koncert u Tvornici bit će obogaćen brojnim glazbenim gostima koji su surađivali s bendom tijekom godina. Repertoar će obuhvatiti neke od najvećih hitova Beatlesa poput “Hey Jude”, “She Loves You”, “Help” i “Here Comes The Sun”, ali i niz manje poznatih dragulja i rariteta za prave obožavatelje Beatlesa.

“Koncert u Tvornici dio je naše slavljeničke turneje povodom 30 godina benda stoga pozivamo sve generacije, pogotovo one koji su s nama od početka, da zajedno proslavimo naš rođendan, zatvorimo jedno poglavlje benda i otvorimo novo”, rekao je osnivač i frontmen Beatles Revival Banda, Erik Malnar.

Ulaznice su dostupne putem online platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop. Early bird cijena iznosi 10 eura do 1. srpnja, nakon čega će pretprodajna cijena biti 12 eura, dok će na dan koncerta iznositi 15 eura. 


Reci što misliš!