Kultura

glazbeni spektakl

Ne propustite Babarol street food festival - u Trogir dolaze TBF, Songkillers i Ivan Pažanin

Ne propustite Babarol street food festival - u Trogir dolaze TBF, Songkillers i Ivan Pažanin

Treći Babarol street food festival održat će se od 17. do 26. svibnja na platou iza Kule Kamerlengo.

Pet ugostiteljskih imena i pet koncerata, brojne radionice, kino na otvorenom, kviz s glazbom uživo, natjecanja u pripremi slastica – sve to u deset dana očekuje Trogirane i njihove posjetitelje.

Babarol, bavarin, slinček ili barbajol u protekle tri godine postao je od ubrusa koji se stavlja djeci oko vrata i sinonim za odličan street food festival koji je svoj put počeo u Trogiru a u međuvremenu oduševio i rovinjsku i dubrovačku publiku. Ove godine u njegovom “domaćem”, trogirskom izdanju u deset svibanjskih dana posjetitelje očekuje prvenstveno odlična gastro ponuda.

Naći će se tu Tunaholic fish bar koji se nametnuo kao regionalna street food senzacija sa svojim burgerima od svježe tune, trogirski bistro bar “Corte” s ponudom bao bunsa i modernih azijskih zalogaja, bistro “Odma tu” dobro poznatog chefa Roberta Predraga Žmire koji će se pored svog restauranta “Mare” po prvi put predstaviti s modernim tapasima s dalmatinskim twistom, te Babarol “kućica” sa slasticama “O’š kolač” koje potpisuje pastry chefica Tea Mamut a na kojoj će se naći i ponuda vrhunskih trendy koktela među kojima je Paloma koja je zaludila Trogirane posljednjih tjedana na pop-up gostovanjima ovog festivala.

Novitet je i “slavonska kućica” restauranta Androliko’s iz Našica koji je najavio burger i pulled pork sendvič od crne slavonske svinje te svakog vikenda čobanac kuhan u tradicionalnom kotliću. Ono što nas je najviše zaintrigiralo je njegova štrudla od janjetine na pireu od graška s tzatziki umakom! Zazubice rastu i sprema se zaista gastro spektakl!

“Pripremili smo bogat program, a prvo pitanje uz hranu je tko će svirati pa mogu ovim putem najaviti koncerte grupe TBF (26.5.), Kuzma i Shaka Zulu(25.5.), Songkillers(18.5.), Eni Jurišić i Vjeko Ključarić (24.5.), a za prošlogodišnje odlično zatvaranje bile su zaslužne nekadašnja članica Frajli Marija Mirković i Alka Vuica – pa smo ih, logično opet pozvali u goste da uveličaju otvorenje (17.5.)!” – izjavio je Antonio Franić, organizator festivala.

Program će ovog godina obogatiti i brojne likovne radionice za mališane, tematski kviz uz glazbu uživo kakav nemamo priliku često doživjeti (19. i 23.5.), kino Babarol uz animirani film “Mačke u muzeju” (20.5.) i igrani film Sofije Coppola “Priscilla” (21.5.), “Normala” stand up comedy show Omera Hodžića (22.5.),slikarske radionice “Kist i pit” uz gin tonic i Saints Hills rose (18.i 24.5), nedjeljni kulinarski program “Danas ne kuvan!” kojem su glavni akteri već spomenuti Žmire i chefica Gorana “Goge” Milaković (19.5.) a ono što će pobuditi zanimanje je natjecanje u pripremi dalmatinske rožate (19.5.) koje će suditi Tea Mamut, Robert Predrag Žmire i dobro poznati Ivan Pažanin.

Bogat program pronađite na društvenim mrežama festivala, a za prijave na sve radionice i programe otvorena je mail adresa babarolstreetfood@gmail.com

Nema sumnje kako Trogir u svibnju postaje epicentar street food ponude uz odličan program koji je pravi praznik za sva osjetila. S obzirom na to da ljubav ide kroz želudac – ovaj najukusniji trogirski festival dočekat će sve posjetitelje širom otvorenih ruku! Ulaz je, naravno, slobodan. 

 

 


Reci što misliš!