Događaji

#hrvatska

Ministar Marić otkrio s kime je bio na jahti

Ministar Marić otkrio s kime je bio na jahti
Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar financija Zdravka Marića izvijestio je u srijedu kako je obavijestio Povjerenstvo za sukob interesa da je jahta na kojoj je proveo dio godišnjeg odmora, zbog čega su ga u javnosti sumnjičili za sukob interesa, u vlasništvu obitelji njegova prijatelja Blaža Pavičića.

S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića, naveo je Marić.

Marić je ranije u srijedu odbacio sumnje da je došao u sukob interesa ljetujući na toj jahti, ustvrdivši da je bio na jahti prijatelja čija obitelj za njegova mandata nije imala oprost poreznog duga, olakšice niti kredit HBOR-a.

Također, Marić je odbio otkriti identitet vlasnika jahte i kazao da želi sačuvati privatnost ljudi oko sebe, no najavio je da će otkriti identitet vlasnika jahte Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Mediji su spominjali ime Blaža Pavičića kao sina Mirka Pavičića, dugo godina zaposlenog na različitim menadžerskim poslovima u Brodokomercu i drugim privatnim tvrtkama, u nekima od njih je i Blaž Pavičić bio aktivan.