Događaji

smjena turista plus ultra

Udarni turistički vikend obilježen kilometarskim kolonama na cestama

Udarni turistički vikend obilježen kilometarskim kolonama na cestama
Vijesti.hr (Goran Latković)

Udarni je turistički vikend. Promet je bio pojačan na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti kao i u priobalju. Na Poljudskom stadionu sinoć je počela prva noć Ultra Europe Festivala.

Smjenu turista očekivano prate i kilometarske kolone. Na autocestama su česti kraći zastoji u blizini odmorišta i čvorova pa HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Moguća su čekanja i na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH te Mađarskom. Opširnije iz HAK-a, Irvin Filipović:              
           
Gužve su i u trajektnim lukama. Kroz splitsku trajektnu luku će danas proći više od 35 tisuća ljudi, rekao je koordinator Jadrolinijskog splitskog plovnog područja Ante Mrvica.              
           
"Ulazimo u samo srce turističke sezone, što se može potvrditi i iz prometa koji je povećan od jutarnjih sati. Jako puno ima mladih koji su na Ultri tako da su zainteresirani za odlazak na otoke, stvarno se traži karta više", rekao je Mrvica.

Dio njih dolazi i na tradicionalno peto izdanje Ultra Europe Festivala koji je započeo jučer.

Tisuće zaljubljenika u elektronsku glazbu zabavljalo se do sitnih jutranjih sati, a tako će zasigurno biti i u naredna dva dana. Prema najavama, Ultru će posjetiti više od sto tisuća partijanera iz cijeloga svijeta. 
 


Reci što misliš!