Događaji

Kilometarske gužve

35 tisuća putnika u splitskoj luci

35 tisuća putnika u splitskoj luci

Udarni je srpanjski vikend na hrvatskim prometnicama koji su obilježile kolone, gužve i kašnjenja.

Kilometarske kolone na hrvatskim cestama od jutra. Čekanja na naplatnim kućicama, prometne nesreće, vozila u kvaru, sve su to bili razlozi današnjih zastoja. Istodobno, splitska luka obara rekorde. Prema procjeni ova subota dovela je 35 tisuća putnika.

"Možemo reći da je predzadnji vikend srpnja obilježen vrlo jakim prometom. Najveći je broj vozila i putnika prema otoku Braču, tu smo pored 14 redovitih linija uveli dvije dodatno. Ovo je najjači vikend od početka sezone, zasigurno jači nego prošli", rekao nam je Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Pojačan promet je i na zagrebačkom asutobusnom kolodvoru, prvenstveno prema moru. Linije su popuunjene više nego što je uobičajeno, a glavni prometnik Domagoj Jurić izvijestio nas je o kašnjenjima u dolasku od 30-45 minuta zbog velike gužve na naplati Lučko.

Pojačan promet očekuje se i sutra, rekla je Media servisu Irena Belamarić iz HAK-a, ali u smjeru unutrašnjosti.

"Posebice gust promet očekujemo na A1 na prilazima NP Lučko, na A3 kod Ježeva, zatim na autocesti Zagreb-Macelj od Jankomira do Zaprešića te na naplati Trakošćan. Povremeno će gust promet biti na Istarskom ipsilonu i Jadranskoj magistrali te na Ličkoj uglavnom od Korenice do Karlovca", rekla je Belamarić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.