Događaji

#biograd

Ljeto još nije završilo, u Biogradu trenutno ljetuje više od četiri tisuće gostiju

Ljeto još nije završilo, u Biogradu trenutno ljetuje više od četiri tisuće gostiju
Grad Biograd na Moru

Je li to ono takozvano „bablje ljeto“ ili tek nešto duži period lijepog i toplog vremena, koje traje, svejedno. Glavno je da ide u prilog ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

A da ide u prilog najbolje potvrđuju i podaci da u gradu boravi još preko 4.000 tisuće gostiju i to samo onih evidentiranih u sustavu eVisitor, gdje nisu uključeni nautičari, a kako znamo njih je u gradu Biogradu značajan broj.

Mjesec kolovoz bio je izrazito dobro popunjen i bilježi 51.512 dolazaka, a koji su u tom periodu ostvarili preko 380.923 noćenja. Podaci su to s kojima možemo biti u potpunosti zadovoljni, kao i sa čitavim tijekom dosadašnje turističke sezone u koju smo zakoračili s priličnom neizvjesnošću. Naime već početkom ljeta bilo je očito da će od sezone ipak nešto biti, što se kasnije i potvrdilo jer je i sama takozvana „špica“ trajala znatno duže od predviđenog.

Stoga su se, zahvaljujući djelomično dobrim vremenskim prilikama ali i dobroj epidemiološkoj slici u našem gradu smještajni kapaciteti lijepo punili.  Tako je u prvih osam mjeseci ove godine grad Biograd zabilježio 134.056 dolazaka domaćih i stranih gostiju, koji su u tom razdoblju ostvarili  880.819 noćenja. Od smještajnih kapaciteta najbolje su se ove sezone punili kampovi, nešto slabije hoteli, potom i privatni smještaj koji još i sada početkom rujna, još uvijek ima dobru popunjenost.

U posezonu se također polažu velike nade a bude li i vrijeme poslužilo mogu se očekivati i više nego dobri konačni rezultati. Poznato je da je posezonsko razdoblje uvijek je bilo vrijeme učeničkih ekskurzija, grupnih aranžmana, što onih umirovljeničkih i drugih udruga, a posebno onih sportskih, kada su lijepo vrijeme ali i adekvatno područje s puno mogućnosti, brojni sportski klubovi koristili za pripreme pred jesenske nastupe i natjecanja i slično.

Pogodne cijene i paket aranžmani u posezonskom razdoblju također su bitan faktor, te će, ako je suditi prema dosadašnjem zanimanju i oni doprinijeti još boljoj turističkoj slici ali i samoj atmosferi u gradu Biogradu.

​​​​​

Reci što misliš!