Događaji

Obožavatelji

Japan: U Obami pjevali i skandirali Obami

Japan: U Obami pjevali i skandirali Obami

Obama je odgovorio: "Dirnut sam vašom prijateljskom gestom ... mi dijelimo i više od imena - dijelimo isti planet i zajedničku odgovornost za njega"

Nekoliko stotina stanovnika mirnog japanskog ribarskog gradića Obame u srijedu je uz pjesmu i ples iskazivalo potporu američkom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami nakon što je njegova predizborna kampanja u zadnjih nekoliko dana lagano "posustala".

Odjeveni u živopisne majice i s trakama za glavu na kojima je pisalo "Volim Obamu", građani Obame okupili su se u gradskoj vijećnici pjevajući prigodne pjesme i veselo skandirajući "Obama, Obama, Obama!".

U predgrađu ribarskog gradića, mali poduzetnici iskoristili su priliku pustivši u prodaju razne predmete - od majica, do ribljih štapića, kolača i štapića za jelo s imenom američkog predsjedničkog kandidata.

"Trebali bismo iskoristiti ovu priliku za prosperitet našega grada", rekla je prodavačica kimona Ikuyo Yamashita i sama odjevena u kimono - s ispisanim Obaminim imenom.

U pismu što ga je Barack Obama uputio gradonačelniku Toshiu Murakamiju koji mu je prethodno za sreću poslao japanske štapiće za jelo i poželio uspjeh u kampanji, Obama je odgovorio: "Dirnut sam vašom prijateljskom gestom ... mi dijelimo i više od imena - dijelimo isti planet i zajedničku odgovornost za njega".

Murakami je za Reuters u srijedu rekao kako bi Obamu rado ugostio u svojem gradu.


Reci što misliš!