Politika

Obama kaže da je raznolikost snaga Sjedinjenih Država

Obama kaže da je raznolikost snaga Sjedinjenih Država

Američki predsjednik Barack Obama je rekao u nedjelju na 15. obljetnici terorističkih napada 11. rujna da je raznolikost snaga Amerike i pozvao na nepopuštanje teroristima čiji je cilj podijeliti zemlju.

"Al Qaeda i skupina Islamska država znaju da neće nikada moći pobijediti narod tako snažan kao američki, pa provode teror u nadi da će nas strah podići jedne protiv drugih", rekao je Obama u Pentagonu, jednoj od meta napada u kojima je 11. rujna 2001. ubijeno blizu 3000 osoba.

"Zato je danas važno potvrditi tko smo jer znamo da naša raznolikost nije slabost, ona je i ostat će uvijek jedna od naših glavnih snaga", nastavio je.

U u neizravnoj aluziji na sporne izjave republikanskog kandidata Donald Trumpa, Obama je podsjetio da su ljudi sa svih strana svijeta, svih boja i religija izgradili Ameriku kakva je danas.

Američki predsjednik je više puta oštro kritizirao retoriku republikanskog kandidata za Bijelu kuću. Nakon pucnjave u San Bernardinu, Trump je predložio da se muslimanima privremeno zabrani ulazak na američki teritorij.

U 8,46 po lokalnom vremenu, u vrijeme kada je prvi zrakoplov udario u jedan tornjeva World Trade Centera u New Yorku, američki predsjednik je daleko od kamera u Ovalnom uredu minutom šutnje odao počast poginulima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.