Događaji

Poplava

Na području Kosinja u Lici poplavljena prizemlja 50-ak kuća

Na području Kosinja u Lici poplavljena prizemlja 50-ak kuća

Nizvodno od brane ispušta se oko 220 kubika vode u sekundi pa se porast vodostaja na poplavljenom području može očekivati već u idućim satima

Stanje na poplavljenom dijelu Kosinja u Lici i danas je teško, a u posljednja 24 sata voda je porasla za 92 centimetra, javlja Totalportal.hr

Na poplavljenom području na snazi su redovite mjere obrane od poplava, a sudeći po dotoku rijeke Like može se očekivati i daljnji porast razine vode.

Akumulacijsko jezera Kruščica gotovo je puno. Nizvodno od brane ispušta se oko 220 kubika vode u sekundi pa se porast vodostaja na poplavljenom području može očekivati već u idućim satima.

Razina rijeka Like i Novčice na kosinjskom području, koje se ulijevaju u Kruščicu, porasla je proteklih dana zbog obilnih kiša i topljenja snijega na Velebitu. Osim što je poplavljeno Lipovo polje, voda se razlila po prometnicama, a poplavila je i prizemlja 50-tak kuća.

Prekinuta je nastava u osnovnim školama Gornji i Donji Kosinj, Rudinka i Kosinjski Bakovac, a otežana je i opskrba stanovništva. Jedino prijevozno sredstvo su dva motorna čamca koji pružaju pomoć stanovništvu.


Reci što misliš!