Događaji

vremenska prognoza

I u ponedjeljak suho, sunčano te većinom još toplije

I u ponedjeljak suho, sunčano te većinom još toplije
Šime Zelić/PIXSELL

U ponedjeljak i utorak još pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ali već od srijede opet nestabilnije i svježije, najprije na Jadranu i uz njega, zatim posvuda.

U ponedjeljak na istoku Hrvatske stabilno i pretežno sunčano. Puhat će umjeren jugoistočni vjetar, ponegdje prolazno i jak. Jutarnja temperatura oko 10 °C, a najviša dnevna 26 ili 27 °C.

Podjednaka dnevna temperatura i u središnjoj Hrvatskoj, a jutarnja od 7 do 10 °C. Također će prevladavati sunčano vrijeme, dok će na nebu povremeno biti samo visoki, koprenasti oblaci. Vjetar slab do umjeren istočni i jugostočni.

Istočnjak i jugoistočnjak puhat će mjestimice i u Gorskoj Hrvatskoj. Uz obalu sjevernog Jadrana u noći i ujutro burin, a danju vjetar s mora. Uz sunčano vrijeme danju će mnogima biti i ugodno toplo uz temperaturu između 22 i 25 °C.

Malo toplije u Dalmaciji, ponajprije u njezinoj unutrašnjosti. Prevladavat će vedrina, a nakon jutarnjeg burina, od sredine dana uz obalu će prolazno zapuhati do umjeren jugozapadnjak.

Podjednake vremenske prilike i na krajnjem jugu Jadrana - nebo gotovo bez oblačka, najviša temperatura od 23 do 27 °C, vjetar slab do umjeren jugozapadni, a more mirno ili tek malo valovito


Reci što misliš!