Događaji

Sve teža situacija

Poplava i u Lici

Poplava i u Lici

Najteže je u udaljenijim ličkim selima koja su odsječena od svijeta te se do njih može doći čamcima

Velik dio Hrvatske već dva dana ima problema s poplavom. Sinoć oko 3.45 sati se Neretva izlila u najnižem dijelu Metkovića, a ljudi i mehanizacije su izgradnjom zečjih nasipa spriječili veće plavljenje. U Metković su upućeni vatrogasci iz Konavla, Dubrovnika i Splita. Na terenu je tijekom noći bilo oko 130 vatrogasaca sa 15 vozila.

U Lici raste vodostaj rijeka, a DHMZ najavljuje nove oborine. Zbog povećanog vodostaja rijeke Like u Gospiću i Otočcu su proglašene izvanredne mjere od poplava. Brojne vatrogasne ekipe su na terenu, uz koje su i djelatnici komunalnih poduzeća i predstavnici Hrvatskih voda.

Najteže je na području Kosinja, brojni podrumi kuća su poplavljeni, pojedine su prometnice pod vodom tako da je promet obustavljen na pojedinim prilazima udaljenijim ličkim selima.

Zbog izlijevanja vode zatvorene su sljedeće prometnice na području grad Gospića:
ŽC 5163 Lički Novi - Žabica
ŽC 5162 Smiljan - Novoselo
ŽC 59084 Kaniža Gospićka - Žabica
ŽC 59085 Oštra - Lički Novi

Vatrogasci JVP Gospić su imali su, od jutros četiri intervencije ispumpavanja vode u objektima na području grada Gospića. I dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave na branjenom području 25: područje malih slivova „Lika", mali sliv „Lika", dionica br. 11 Lika (Markov ponor - akumulacija Krušćica). Na snazi je i izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama za dionice 2.10. rijeka Novčica i 2.11. rijeka Bogdanica.

Jezero Krušćica je poplavljeno, zbog velikih voda poplavljene su ceste Gornji Kosinj-Sušan, u Ličkom Novom i Smiljanu, Novoselu, Kolakovici kojima je promet obustavljen.

Snijeg koji se topi i kiša koja pada zasigurno će pogoršati i ovako teške prilike stanovnika Gospića i Otočca koji nastoje učiniti sve da se ne stvore još veće štete na obiteljskim i gospodarskim objektima.

Najteže je u udaljenijim ličkim selima koja su odsječena od svijeta te se do njih može doći čamcima, a i opskrba životnim namirnicama je krajnje otežana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.