Događaji

Vrijeme

U unutrašnjosti Hrvatske snijeg, na Jadranu kiša ili susnježica uz orkansku buru

U unutrašnjosti Hrvatske snijeg, na Jadranu kiša ili susnježica uz orkansku buru

Novi snježni pokrivač u nizinama unutrašnjosti bit će uglavnom između 10 i 30, u gorju ponegdje i veći od 50 cm

U cijeloj Hrvatskoj danas je oblačno, mjestimice s obilnijim oborinama, u unutrašnjosti pada snijeg, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije kiša i snijeg, a na srednjem i južnom Jadranu kiša, javlja Državni hidrometeorološki zavod

Novi snježni pokrivač u nizinama unutrašnjosti bit će uglavnom između 10 i 30, u gorju ponegdje i veći od 50 cm.

Puše umjeren, na udare jak sjeveroistočnjak, u Slavoniji istočnjak. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima, a u Dalmaciji uz obalu umjeren i jak istočnjak i jugo, na otvorenom moru jako i olujno jugo.

Temperatura u unutrašnjosti danas će biti uglavnom između minus 5 i 0, na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a u Dalmaciji od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

U Zagrebu i okolici glavnina snijega očekuje se sredinom dana i poslijepodne. Jutros je u Maksimiru izmjereno nekoliko centimetara snijega, dok je u 9 sati temperatura zraka bila minus tri stupnja Celzija.

Očekuje se da će u Zagrebu visina sniježnog pokrivača doseći 10-tak centimetara, a u okolici ponegdje više od 30 cm. Puše umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka bit će između minus 3 i 0 Celzijevih stupnjeva.

Vremenske nepogode danas će u čitavoj Hrvatskoj imati nepovoljan utjecaj na meteoropate i kronične bolesnike. Niske temperature i jak vjetar pojačavat će osjet hladnoće, na što osobito upozoravamo astmatičare i srčane bolesnike.


Reci što misliš!