Događaji

Vrijeme

Hrvatsku zameo snijeg, u Oglinu napadalo 48 centimetara

Hrvatsku zameo snijeg, u Oglinu napadalo 48 centimetara

Snijeg je jučer ponovno neumorno padao na velikom području zemlje, pa je stoga visina snježnog pokrivača u nekim hrvatskim gradovima dosegla zavidne visine.

Primjerice, u Slunju je napadalo nešto više od pola metra snijega, čak 55 centimetara, više ga ima samo na Zavižanu - 56 centimetara. Snijeg je zameo i Hrvatsku Kostajnicu, gdje je sad visok 53 centimetra.

U Ogulinu je napadalo 48 centimetra snijega, U Lipku 45, u Sisku 42, kao i u Delnicama. Karlovac jutros mjeri snježni pokrivač visine 38 centimetara. Tu su negdje i Nova Gradiška, Gospić, Kutina i Sljeme.

U Zagrebu je jutros izmjereno 23 centimetara snijega.

Snijeg će danas ipak oslabjeti, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda pada će ujutro i prijepodne u Slavoniji, dok će u ostalim krajevima unutrašnjosti vladati jutarnja magla.

Danju u većini predjela djelomice ili pretežno sunčano, a navečer uz naoblačenje sa zapada slabe se oborine očekuju na sjevernom Jadranu i u gorju. Vjetar većinom slab, na istoku Slavonije do umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu slaba do umjerena bura, još prijepodne mjestimice i jak sjeverozapadnjak, a poslijepodne na sjevernom dijelu jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 0 i 4, na moru 9 i 13 °C.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.