Događaji

HURS:

Kaos i dugačke kolone zbog radova na cestama

Kaos i dugačke kolone zbog radova na cestama

Zbog nevjerojatne nekoordiniranosti, indolencije i neodgovornosti Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, stvaraju se dugačke kolone na cestama te Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) traži ostavke odgovornih u tim tvrtkama

U udruzi radničkih sindikata, koja je na problem upozorila resornog ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića, tvrde kako je kolona duga preko šest kilometara koja se danas u Lici stvorila posljedica isključivo nebrige odgovornih u ovim poduzećima.

Također navode kako na taj propust odgovornih u Hrvatskim cestama i HAC-u treba oštro reagirati kako se pred samu turističku sezonu ne bi opet ponovio isti problem. Zbog ovakvog propusta, u svakoj uređenoj državi odgovorni bi snosili posljedice, poručuju sindikalisti na čelu s Ozrenom Matijaševićem.

Podsjećaju kako je HAC najavio i na svojim stranicama objavio da od 27. do 29. svibnja zbog radova zatvara dionicu autoceste A1 od čvora Gornja Ploča do čvora Otočac u smjeru Zagreba i da je promet preusmjeren na alternativni pravac Otočac - Vrhovine - Korenica - Udbina - Gornja Ploča.

No i taj je pravac zatvoren, i na njemu su radovi i promet se odvija samo jednim trakom. To pak nigdje ne piše, s tim nisu upoznati u HAC-u, niti ih to zanima, ogorčeni su sindikalisti. Navode kako je ista situacija i u Hrvatskim cestama gdje kažu kako su vjerojatno oni prvi počeli izvoditi radove, a krivnju prebacuju i na Lika ceste, lokalne pravce o kojima odlučuje lokalna samouprava.

Vozači opsjedaju pozivima HAK, koji ponavlja informaciju: 'Ljudi, ovdje nikoga ni za što nije briga. Nisu se koordinirali i uopće ih ne zanimate.'

HURS smatra da bi 'cestari' itekako trebali mariti za kolonu vozača koji su dovedeni u situaciju da satima čekaju zbog njihove indolencije i da trebaju odgovarati za ovakav nered koji se kontinuirano ponavlja. Zato traže da se detektiraju i smijene krivci za prometni kaos u Lici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.