Crna Kronika

Presuda u ponedjeljak

Za ubojicu Pezelja sud traži 40 godina

Za ubojicu Pezelja sud traži 40 godina

- Duboko se kajem što sam ubio tu djevojku - kazao je drhtavim glasom

Četrdeset godina zatvora, najveću moguću kaznu, zatražila je tužiteljica Marina Matušan za Luku Pezelja (26), optuženog za teško ubojstvo 21-godišnje Triljanke Kristine Šušnjare.

Maksimalna kazna

- Bila je lijepa, mlada i pametna. Čvrstog karaktera i moralnih načela. Studirala je ekonomiju i pisala pjesme. Njezini roditelji nikada neće dočekati da diplomira, uda se, ima djecu i bude im potpora u starosti - navela je tužiteljica Matušan u svojoj završnoj riječi, koja je bila previše za Kristinina oca Ivicu Šušnjaru, koji je napustio sudnicu suca Brune Kleina kada je čuo dio o podršci u starosti.

- Kristinu ne možemo vratiti, ali njezina ubojicu možemo osuditi na maksimalnu kaznu - zaključila je tužiteljica Matušan.

Za obranu dvojbe nema. Trebalo bi doći do prekvalifikacije djela, jer radi se, tvrdi odvjetnik Željko Gulišija, o ubojstvu, a ne teškom ubojstvu.

Okrutno i podmuklo

- Neosporno je da je optuženi usmrtio djevojku, ali ne onako kako je navedeno u optužnici. Ne govorim ovo zato što sam Pezeljev branitelj, nego zato što zaista tako i mislim. Okrutnosti nije bilo jer je Kristina umrla nakon prvog udarca. Podmuklo ubojstvo također nije, jer je pokojna poznavala Pezelja, ušla je svojevoljno u njegov automobil.

Pokušaj silovanja nije se dogodio. Nema tragova na optuženikovu spolovilu. Dogodilo se ono o čemu je optuženi govorio u istrazi. Trebale bi se cijeniti olakšavajuće okolnosti, priznanje i dosadašnja neosuđivanost - objasnio je Gulišija.

Na samom kraju suđenja dvije, tri riječi htio je reći i Pezelj, koji se skrivao od fotoreportera koji su ga čekali ispred zgrade suda. U sudnici je buljio u pod, a onda se ustao, sa suzama u očima i raširenim rukama rekao što mu je na duši.

- Duboko se kajem što sam ubio tu djevojku - kazao je drhtavim glasom.

Suđenje je završeno. Presuda će biti izrečena u ponedjeljak u podne.


Reci što misliš!