Crna Kronika

Suđenje ubojici

Split: suđenje Pezelju prekinuto zbog zahtjeva za izuzećem

Split: suđenje Pezelju prekinuto zbog zahtjeva za izuzećem

Pezelj je optužen da je u siječnju na osobito okrutan i podmukao način ubio 21-godišnju studenticu iz Trilja koju je povezao svojim automobilom u Sinj

Na Županijskom sudu u Splitu danas je čitanjem optužnice i saslušanjem svjedoka trebalo početi suđenje Luki Pezelju, optuženom za ubojstvo 21-godišnje studentice iz Trilja Kristine Šušnjare u siječnju ove godine, ali je nakon istupa Pezeljeva odvjetnika Željka Gulišije suđenje prekinuto.

Odvjetnik optuženog zatražio je izuzeće predsjednice Županijskog suda u Splitu i svih sudaca splitskog Županijskog suda pa je suđenje prekinuto dok Vrhovni sud ne donese odluku o tom zahtjevu.

Pezelj je optužen da je u siječnju na osobito okrutan i podmukao način ubio 21-godišnju studenticu iz Trilja koju je povezao svojim automobilom u Sinj.

Pezelj je djevojku pokušao silovati, no kako se ona energično odupirala i branila, usmrtio ju je s više udaraca metalnim odvijačem po glavi.

Nakon nekoliko dana njezino je tijelo pronađeno u Docu Donjem prekriveno granjem.

Zbog ubojstva koje je šokiralo javnost, Pezelj je cijelo vrijeme u pritvoru. Psihijatrijska vještačenja utvrdila su, kako piše u nalazu, da je Pezelj "ubrojiv".


Reci što misliš!