Crna Kronika

Pomirio se sa sudbinom

Ubojica Kristine Šušnjare na korak do slobode

Ubojica Kristine Šušnjare na korak do slobode

Luki Pezelju, ubojici 20-godišnje Triljanke Kristine Šušnjare, u siječnju iduće godine istječu tri godine pritvora, a presuda još uvijek nije pravomoćna. Da Pezelj ne bi izašao iz zatvora 9. siječnja 2011. godine, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu traži od suda žurnu odluku i produljenje pritvora.

Pezelju se prema članku 109. Zakona o kaznenom postupku pritvor može produljiti još devet mjeseci, s obzirom da se radi o teškom ubojstvu, za koje je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora. Moguće je da će Vrhovni sud donijeti odluku i do tog roka, no opet se sve odvija u posljednji tren.

Slično je bilo i sa Ivanom Buljem, ubojicom 16-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić. I tu je Vrhovni sud otezao sa pravorijekom, a u jednom trenutku činilo se kako bi Bulj uistinu mogao išetati iz pritvora prije no što presuda postane pravomoćna.

Pezelj je uhićen početkom 2008. godine, par dana nakon što je francuskim ključem zatukao nesretnu Kristinu, kako ne bi nikome rekla da ju je pokušao silovati. Tijelo je bacio kraj ceste u Docu Donjem i prekrio ga granjem. Vratio se kući, nikome nije ni rekao što se dogodilo...

Vrhovni sud potvrdio je presudu suca Bruna Kleina od 31 godine zatvora, no kako se radi o dugotrajnom zatvoru, moraju još jednom odlučiti o žalbama branitelja Željka Gulišije i Državnog odvjetništva, koje traži maksimalnih 40 godina zatvora.

Pezelj se pomirio sa sudbinom, više ne pokušava sebi oduzeti život. Već je zatražio da ga pošalju na služenje kazne.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.