jedi što vrijedi
Većom potrošnjom ribe čuvamo i domaća radna mjesta
Na manifestaciji "Riba Hrvatske - jedi što vrijedi" za posjetitelje je pripremljeno 2000 kilograma ribe i proizvoda ribarstva koje su mogli besplatno kušati.
„Konzumacijom hrvatske ribe pridonosimo razvoju ovog sektora i svima onima koji se bave ulovom, uzgojem i preradom ribe. Želimo se boriti protiv apsurda da imamo golem potencijal u uzgoju i ulovu ribe, izvozimo 140 posto više ribe nego što uvozimo, a da s potrošnjom od samo 10 kg ribe po glavi stanovnika konzumiramo upola manje od prosjeka EU“, istaknuo je potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Dragan Kovačević na manifestaciji u okviru projekta Riba Hrvatske - jedi što vrijedi.
„Ovim projektom htjeli smo djelovati na svijest naših građana da većom konzumacijom ribe, posebno zbog njezinih nutritivnih svojstava, zapravo izravno doprinosimo kvalitetnijem načinu prehrane i života. Većom potrošnjom ribe čuvamo i domaća radna mjesta u ruralnim krajevima i na otocima. Naša riba dolazi iz održivog uzgoja s najvišim ekološkim standardima, a hrvatski sustav sigurnosti hrane sigurno je jedan od najboljih u EU“, naglasio je Kovačević.
„Ovo je izvrstan projekt promocije vrhunskih proizvoda hrvatskog ribarstva, kojeg uz brojne druge projekte financiramo iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. U Ministarstvu poljoprivrede radimo i na projektu popularizacije konzumacije ribe u vrtićima i školama, a našim ribarima za lovostaj, nove pogone i investicije do sada smo isplatili 336 milijuna kuna,“ izjavila je državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, dodavši da je iskorištenost Operativnog program za pomorstvo i ribarstvo u mandatu ministra Tomislava Tolušića ušesterostručena.
Na manifestaciji "Riba Hrvatske - jedi što vrijedi" za posjetitelje je pripremljeno 2000 kilograma ribe i proizvoda ribarstva koje su mogli besplatno kušati.
Uz degustaciju morskih i slatkovodnih hrvatskih jela od ribe i proizvoda ribarstva, posjetitelji su uživali i u nastupu dalmatinske klape.
Vezane vijesti
-
Riba je puna hranjivih tvari koje pomažu vašem zdravlju. Najnovije prehrambene smjernice preporučuju jesti najmanje dvije do tri porcije tjedno.
-
S kavom i vodom, dan započinje većina Hrvata - barem tako pokazuje prvo nacionalno istraživanje o prehrambenim navikama koje je provela Hrvatska agencija za hranu.
-
Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ Vas poziva na sajam “Dan malih poduzetnika”, kojI će se održati u subotu, 23. ožujka 2024. od 10 do 13 sati na Narodnom trgu u Zadru.
-
Hrvatski turizam, ali i druge grane, sve više ovisi o uvoznoj radnoj snazi zbog čega je Vlada protekli tjedan gotovo udvostručila raniju kvotu uvoza od 4660 radnika, no problem se neće moći riješiti bez kompleksnih mjera koje će regulirati dugoročnu useljeničku politiku, smatraju stručnjaci.
Izdvojeno
-
U posljednjem susretu 32. kola HNL-a nogometaši Lokomotive su kao domaćini u Kranjčevićevoj ulici svladali Rijeku 3-1 (2-0) te će iduće kolo na vrhu ljestvice, po prvi puta u sezoni, dočekati Dinamo.
-
Ima nešto prekrasno mistično u pričama starih dvoraca, u lokacijama na kojima se nalaze te u ideji da ih obiđete u sklopu putovanja. Europa posebno vrvi dvorcima.
-
Poželite li gricnuti nešto između večere i odlaska na spavanje odaberite zdrave zalogaje koji će pozitivno utjecati na vaš san.
-
U utorak, 16. travnja 2024. godine svečano je otvorena izložba Ružičasto; priče o svakodnevnim predmetima i igračkama u prostoru Gradske lože.
Reci što misliš!