Biznis

Turizam

Dani hrvatskog turizma u Opatiji od 23. do 25. listopada

Dani hrvatskog turizma u Opatiji od 23. do 25. listopada

Manifestacijom Dani hrvatskog turizma spojit će se završnice akcija "Plavi i zeleni cvijet i djelatnik godine u turizmu" te "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" u zajedničku završnu manifestaciju.

"Dani hrvatskog turizma" ove godine održat će se u Opatiji, od 23. do 25. listopada, odlučeno je na sastanku Organizacijskog odbora te manifestacije održanom po predsjedanjem ministra turizma Damira Bajsa, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Za pripreme je zadužen operativno-programski odbor od sedam članova koji će Organizacijskom odboru do sljedećeg tjedna predložiti najvažnije programske sadržaje po terminima.

Manifestacijom Dani hrvatskog turizma spojit će se završnice akcija "Plavi i zeleni cvijet i djelatnik godine u turizmu" te "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku" u zajedničku završnu manifestaciju. Pritom će se obje akcije i dalje provoditi na dosadašnji način, a omogućava se racionalnije i cjelovitije razmatranje svih tema važnih za hrvatski turizam kao stratešku granu gospodarstva i rezime najvećeg dijela sezone kao i pripreme za sljedeću turističku sezonu.

Uz određivanje tematskih okvira i sadržaja Dana hrvatskog turizma, sudionici sastanka podržali su i zaključak o ravnomjernoj regionalnoj zastupljenosti destinacija u kojima će se održavati buduća takva okupljanja od velikoga značenja za hrvatski turizam, te će na ovogodišnjoj manifestaciji biti objavljeno i gdje će se ona održati sljedeće godine.

Također, članovi Organizacijskog odbora su jednoglasno podržali korištenje znaka "Dani hrvatskog turizma" kao jedinstvenog znaka ove manifestacije.

Ministarstvo turizma predložit će i proširenje sadržaja ovogodišnje manifestacije, posebno one vezane uz međunarodnu suradnju i sudjelovanje inozemnih partnera, navodi se u priopćenju.


Reci što misliš!