Biznis

Najveći godišnji skup turističkih djelatnika

Nastavljaju se Dani hrvatskog turizma

 Nastavljaju se Dani hrvatskog turizma

Javnosti će se danas prvi puta predstaviti akcijski planovi napravljeni na temelju Strategije razvoja turizma do 2020.godine

U Poreču se nastavljaju Dani hrvatskog turizma. Između ostalog, danas će biti predstavljen i novi krovni komunikacijski koncept hrvatskog turizma, odnosno nova imidž kampanja „Croatia, Full of Life“, koja je nedavno krenula na stranim tržištima.

Najveći godišnji skup turističkih djelatnika koji je okupio više od tisuću sudionika jučer je otvorio resorni ministar Darko Lorencin naglasivši kako je ova godina dosad bila izuzetno uspješna.

"Iako neki kažu da nam je puno toga išlo na ruku, ali ja mislim da za svaki veći uspjeh itekako se trebaju poklopiti neke druge okolnosti i onda ako se ispravno radi onda imamo rezultat koji imamo ove godine, a to je više od 75 milijuna noćenja, više od 13 milijuna dolazaka", rekao je Lorencin.

Pozitivan uzlet trebamo nastaviti i iduće godine za koju se već ozbiljno pripremamo, naglasio je Lorencin.

Veliku ulogu tu bi trebalo odigrati brendiranje Hrvatske kroz novu imidž kampanju „Croatia, Full of Life“ čiji će koncept danas biti detaljnije predstavljen.

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić.

"Naš će fokus iduće godine biti usmjeren, svi naši resursi, na jačanje snage brenda,imidža hrvatskog turizma.Želimo da hrvatski brend bude što vidljiviji, da bude što jači, da bude top of mind, kad netko pomisli na odmor da se među tih 5 destinacija nalazi i Hrvatska, to je naš cilj", istaknuo je Ivičić.

Javnosti će se danas prvi puta predstaviti akcijski planovi napravljeni na temelju Strategije razvoja turizma do 2020.godine - za cikloturizam, Nacionalni program razvoja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu (uključujući i razvoj malog obiteljskog hotelijerstva te program unapređenja obiteljskog smještaja), kao i Nacionalni program razvoja socijalnog turizma ‘Turizam za sve‘.

Bit će održan i tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade, a navečer će se održati i dodjela godišnjih turističkih nagrada.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.