Biznis

Podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma

Strukovnim udrugama u turizmu 2,8 milijuna kuna za provođenje programa i projekata

Strukovnim udrugama u turizmu 2,8 milijuna kuna za provođenje programa i projekata

S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu Ministarstvo turizma dodijelilo je sredstva strukovnim udrugama za sufinanciranje projekata stručnog osposobljavanja i usavršavanja, za projekte koji promiču uvođenje inovativnosti,  upravljanje destinacijom,  održivi turizam, novi turistički proizvod te socijalni turizam i druge posebne oblike turizma.

"Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su partner Ministarstva turizma te sudionik razvoja inovativnosti, upravljanja destinacija, kreiranja novih turističkih obaveza te edukacije. Stoga potičemo kvalitetu njihovih projekata i programa, vrednujući prije svega izvrsnost, ali i održivost te društvenu odgovornost. Dali smo prednost onim udrugama koje će na odabranim projektima i programima zaposliti mlade osobe ili osobe s invaliditetom kako bismo u sklopu razvoja turizma, vodili brigu i o njegovoj društvenoj važnosti i vrijednosti", naglašava ministar turizma Anton Kliman.

Prijaviti projekte mogle su strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva. Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost s jednim ili više tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014-2020, usklađenost s 5 temeljnih ciljeva strategije Europa 2020 te usklađenost s 3 vrste rasta definirane strategijom Europa 2020. Prioritet su imali programi/projekti stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu koji su dali dodanu vrijednost članicama/članovima udruga i na taj način utjecali na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala.

Rezultati natječaja mogu se pronaći na linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=370.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.