Događaji

Razvojni turistički projekti u županiji

Ministar Kliman u službenom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Ministar Kliman u službenom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Ministar turizma Anton Kliman i pomoćnica ministra Olivera Shejbal danas su službeno posjetili Bjelovarsko-bilogorsku županiju, gdje su održali sastanak sa županom Damirom Bajsom, direktorima turističkih zajednica i turističkim gospodarstvenicima, na temu razvojnih turističkih projekata u županiji.

"Zadovoljstvo mi je što Bjelovarsko-bilogorska županija u posljednjih nekoliko godina bilježi snažan trend rasta, ali i što investicije koje se događaju u posljednje vrijeme  podižu kvalitetu proizvoda na destinaciji. Drago mi je čuti da se za ovu godinu planiraju i investicije u hotele, ali i što ima sve više projekata promidžbeno-turističkog karaktera kao što je nedavno pokrenuti Cup of  Joy - Daruvar" („Čaša puna  Daruvara"). Božična bajka jedan je od najboljih brendova kontinentalnog turizma Hrvatske, odnosno jedna od najljepših božićnih priča u našoj zemlji i vjerujem da će se nastavkom dobrog upravljanja destinacijom podići kvaliteta turizma u ovim krajevima", naglasio je ministar Kliman.

Ovom prilikom ministar Kliman posjetio je OPG „Na malenom brijegu" te OPG Velimir Voborski gdje je potpisao ugovore gdje je potpisao ugovore s korisnicima potpora Ministarstva turizma iz natječaja Konkurentnost turističkog gospodarstva - OPG Pirak, Ugostiteljski obrt Jaco, Plodovi zemlje d.o.o. te OPG Velimir Voborski. Ukupno se gospodarstvenicima s ovog područja dodjelila potpora u iznosu 170 tisuća kuna.

Na kraju posjeta ministra Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ministar je posjetio Daruvarske Toplice gdje se susreo s gradonačelnikom Daruvara Daliborom Rohlikom te ravnateljem Daruvarskih Toplica Marcelom Medakom, gdje mu je prezentiran europski projekt Daruvarskih Toplica. Riječ je o prvoj specijalnoj bolnici koja ima kategorizaciju Ministarstva turizma te je ujedno najprofitabilnija zdravstvena ustanova u Hrvatskoj.

Podsjećamo, tijekom 2015. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj ostvareno je 21.238 dolazaka gostiju, koji su ostvarili 65.750 noćenja, što je u odnosu na 2015. godinu rast od 29,6 posto dolazaka i 74,1 posto noćenja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.