Zabava

21. travnja

Večer sibirskog crnog metala u zagrebačkoj Močvari

Večer sibirskog crnog metala u zagrebačkoj Močvari

Nakon lanjskog koncerta koji je ostavio jak dojam na ljubitelje crnog metala u Zagrebu, ruski black metal bend Grima vraća se u zagrebačku Močvaru u nedjelju, 21. travnja, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Grimu su osnovali blizanci Morbius i Vilhelm 2014. godine u sibirskom gradu Krasnojarsku, a njihov zvuk može se opisati kao atmosferični black metal s folk i pagan elementima. Dosad su objavili šest albuma, od kojih je zadnji live album “Red Forest Rituals” izdan prošle godine. 

Grima je vrhovni bog koji čuva one koji žive u šumi i kažnjava sve koji ne poštuju prirodu. Zanimljivo, u španjolskom jeziku "grima" označava osjećaj koji imamo kad netko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudjelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske glazbenike koji su zbog toga morali otkazati turneje.

Ultar je peteročlani bend, također iz Krasnojarska, osnovan 2016., a članovi su mu i blizanci iz Grime. Sviraju kombinaciju blacka, post metala uz prstohvat shoegazea, dok im je velika inspiracija H.P. Lovecraft i svijet koji je stvorio u svojim bezvremenskim djelima. 

Dosad su izdali dva live i tri studijska albuma - "Kadath" (2016), "Pantheon MMXIX" (2018), i "At The Gates of Dusk" (2022).


Reci što misliš!