Zabava

Till Lindemann

Pale teške optužbe protiv pjevača Rammsteina

Pale teške optužbe protiv pjevača Rammsteina
www.profimedia.hr

Jedna žena tvrdi da ju je pjevač benda Rammstein Till Lindemann pokušao prisiliti na seks. Bend odbacuje optužbe, piše portal DW.

Radi se o drogama, seksu i nasilju. O tulumima prije i posle Rammsteineovih koncerata. O ženama koje Rammsteineov tim navodno dovede iz publike kako bi u backstageu „zabavljale“ članove benda, kao što je pjevač Till Lindemann.

Shelby Linn iz Irske otputovala je na koncert grupe Rammstein u glavni grad Litve Villnius, gdje je taj bend započeo svoju ovogodišnju turneju po Europi.

Tamo je pozvana na tulum prije koncerta i susrela je pjevača Tilla Lindemanna, koji je, prema njenim rečima, htio s njom imati seksualni odnos. Ona je to odbila, na šta je Lindemann navodno reagirao veoma agresivno.

Osim toga, ona sumnja da su joj dali neku drogu, kao što je droga za silovanje, jer kaže da je popila samo dva alkoholna pića i jedan gutljaj tekile, a ne sjeća se ničega što se događalo nakon toga.

Kada se kasnije probudila u hotelu, osjećala je bolove i mučninu, a po cijelom tijelu imala je modrice.

Na društvenoj mreži objavila je fotografiju svojih ozljeda i tvrdi da je podnijela kaznenu prijavu.

Linn je u utorak 30. svibnja na Twitteru također objavila da ju je litvanska policija pet sati ispitivala putem video-veze.

Rammstein odbacuje optužbe

Pjevač Lindemann nije još ništa rekao u vezi s tim, ali je bend Rammstein na svom profilu na Twitteru odbacio optužbe: tako nešto se nije dogodilo u njihovoj blizini, a nije im poznato ni da vlasti provode neku istragu, tvrdi bend.

Ta priča je proteklog vikenda kružila po društvenim mrežama i izazivala žustre rasprave. Javile su se još neke žene – anonimno – koje su navodno imale slične doživljaje i koje izražavaju potpunu solidarnost sa Shelby. Drugi korisnici upozoravaju da s takvim optužbama treba biti oprezan, dok ništa nije dokazano.

Ipak, brojni fanovi grupe Rammstein smatraju da je ono što je bend objavio na Twitteru suviše malo i pitaju u komentarima na profilima benda na društvenim mrežama zašto se ne oglase o tome jasnije.

Jedna korisnica na Instagramu pita: „Zar ne želite pokušati riješiti taj problem?“ Stvar je previše ozbiljna da bi jedan jedini tvit tu nešto postigao, kaže ona.

Rammstein, međutim, ne objavljuje ništa više u vezi s tim, već samo fotografije sa svojih koncerata.

Stvar istražitelja u Litvi

Shelby Linn se ponovo javila.

Na Twitteru je jasno rekla da je Lindemann nije dirao. „On je prihvatio to da ja ne želim seks s njim. Ja nikad nisam tvrdila da me je on silovao.“

Linn je profil na Twitteru na kojem je objavila optužbe protiv Rammsteina otvorila 25. svibnja 2023. s riječima: „Ja sam djevojka koja je kod Rammsteina drogirana.“ Sve objave na tom profilu tiču se tog slučaja. Linn je također naglasila da treba „pročitati sve njene postove, a ne donositi preuranjene zaključke“.

Sada je stvar litvanskih istražitelja da razjasne slučaj. Za Tilla Lindemanna i dalje važi da se smatra nevinim. Kao i za Shelby Linn i druge žene koje iznose optužbe protiv Lindemanna.

Turneja grupe Rammstein nazvana „Europe-Stadium-Tour“ započela je 22. svibnja u Villniusu i trajat će cijelo ljeto, pri čemu će obići više europskih zemalja, od Litve, preko Slovačke i Mađarske, do Španjolske i Portugala.


Reci što misliš!