Zabava

Atlantis festival

Atlantis festival: pet dana skateboardinga, glazbe i pozitivne energije

Atlantis festival: pet dana skateboardinga, glazbe i pozitivne energije

Cilj je ovog festivala i promocija Splita kao skate destinacije, ali i privući što više mladih

Ovogodišnji “Atlantis festival“ koji će se održavati od 19. do 23. srpnja u Đardinu i na Tvrđavi Gripe, obilježava ove godine svoju petu obljetnicu.

Simbolika broja pet ogleda se i u pokrenutoj inicijativi “Atlantis za pet“ u kojoj su organizatori – sportska udruga “Atlantis Split“ u koordinaciji s ravnateljima 26 splitskih srednjih škola odlučili odlikašima podijeliti besplatne ulaznice za festival. Također, festival će po prvi put trajati pet dana.

Najava događanja i glazbenih gostiju upriličena je u prerasnom ambijentu Galerije umjetnina, uz punu podršku novog ravnatelja Josipa Botterija Dinija, koji je tom prigodom podsjetio kako spoj tradiconalnog i modernog stvara trajnu kulturnu vrijednost našeg grada.

U dvorištu Galerije pred 400-injak ljudi novi materijal predstavio je i Leut Magnetik. Upravo će se taj spoj ponajbolje ogledati u samom skate natjecanju, koje je na rasporedu 21. srpnja, gdje će Đardin biti prirodni poligon za 30-ak natjecatelja - skatera iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja.

- Đardin je već postao specifičan lokalitet u svijetu koji se nalazi tik uz najuži centar grada starog 1700 godina. Cilj je ovog festivala i promocija Splita kao skate destinacije, ali i privući što više mladih da se zainteresiraju za ono što radimo. Veseli nas njihov sve veći interes, puni smo pozitivne energije i jedva čekamo festival – kazao nam je Joško Perković, potpredsjednik “Atlantis Splita“ kao organizator ove manifestacije.

Momci iz ove sportske udruge zadovoljni su sa suradnjom s Uredom gradonačelnika i Službom za kulturu čija je pročelnica Maja Munivrana i sama na predstavljanju festivala to istaknula. Samo otvaranje prvog dana festivala, 19 srpnja, bit će upriličeno u bivšem prostoru Sveučilišne knjižnice u Zagrebačkoj ulici, sljedeća dva dana su na rasporedu skate natjecanja – 20. srpnja kvalifikacije i 21. srpnja finale.

Prava glazbena poslastica očekuje sve one koji posljednja dva dana budu pohodili Tvrđavu Gripe. Svoje nastupe potvrdili su popularni zagrebački dečki iz grupe Kino klub, potom punkeri povratnici Overflow, a bit će tu i inozemna zvučna imena poput mlade electro pop zvijezde Uffie iz Francuske, Gold Pande, cijenjenog izvođača indie-elektronike, potom Is Tropicala, čiji je singl „The Greeks“ već zabilježio preko dva milijuna klikova na You Tubeu.

Iz Rusije stiže Tesla Boy – electro pop band kao i Bei the Fish iz Makedonije, dok će grupa „Libar“ (nekadašnja klapa) ovom prigodom premijerno izvesti pjesme s novog albuma. Dobra je vijest da je dobivena dozvola da svi koncerti mogu trajati do četiri ujutro, umjesto dosadašnjih dva sata, piše slobodnadalmacija.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.