Sport

jpkl

Zadar kompletirao Turnir s tri pobjede, Osijek lagano s Grafičarem

Zadar kompletirao Turnir s tri pobjede, Osijek lagano s Grafičarem

Turnir Jedinstvene pretkadetske lige u Zadru došao je do svog kraja, a situacija nakon njega je takva da je Zadar inkasirao tri pobjede, Vrijednosnice Osijek dvije, dok je Grafičar iz Ludbrega na svoj konto pobjeda dodao jednu pobjedu.

Šibenka je ekipa koja će svoju prvu pobjedu tražiti na nekom drugom turnirskom izdanju ovog natjecanja.

Grafičar i Osijek odigrali su jedan poprilično jednosmjeran susret, Osijek je otvorio furiozno, s 12:0 i tu smo očekivali da će susret vrlo rano postati jednosmjerna ulica. Ipak do poluvremena Grafičar stiže u korak s Vrijednosnicama i rezultat je 30:36.

Novom serijom, ovog puta od 11:0 bez ponajboljeg igrača Matije Bačanija, Grafičar ipak nije dovoljno konkurentna ekipa. Vukli su Marko Cesar i Filip Brnković koliko su mogli, ali bilo je to bez prave pomoći od strane ostalih suigrača. S 21 razlike na kraju trće četvrtine (43:64), prednost Osijeka do kraja raste do konačnih 60:89.

Brokere je do drugog slavlja predvodio, po običaju odlični Luka Mastanjević s 21 košem, 13 skokova i 5 asistencija, Josip Pleša ubacio je 16 dok je 13, 10 skokova i 5 asistencija imao Fran Marijanović. Marko Cesar s 25 i Filip Crnković s 16 bili su najbolji igrači kod Grafičara.

STATISTIKA UTAKMICE

Zadar je u dalmatinskom derbiju sa Šibenkom upisao novu uvjerljivu pobjedu, a ovoga puta serija od 13:0 odvojila je momke Rajka Vidakovića na samom startu te je već do poluvremena udaljensot bila poprilično daleko između dvije ekipe pri rezultatu 44:17. Do kraja gledali smo utakmicu revijalnog tona, a plavo-bijeli su na kraju slavili uz 78:49.

Opaki šuter Luka Brajković još jednom je predvodio Zadar ovog puta uz 16 koševa i 4 trice, Filip Bilokapić zabio je 13 uz 9 skokova i 5 asistencija, a 12 je ubacio Luka Šljaka. 21 koš, 10 skokova i 5 ukradenih lopti kod Šibenke imao je Gabrijel Menđušić dok je Jakov Krička ubaio 14.


Reci što misliš!

 Izdvojeno