Kultura

turizam

Zelena linija predstavlja ljepote Dalmatinske zagore

Zelena linija predstavlja ljepote Dalmatinske zagore
Ivo Čagalj/PIXSELL

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije organizira novu turističku turu Zelena linija - predstavlja ljepote Dalmatinske zagore.

- Krenuli smo prošle godine da malo otkrijemo ljepote Dalmatinske zagore i splitskog zaleđa, a ove godine idemo korak dalje - ulazimo duboko u Dalmatinski zagoru, pričamo neotkrivene priče, priče o terenima koji su tisućama godina čekali ove današnje 'outdoor' aktivnosti, o jelima koja su othranila junake, pa neka othrane i naše goste, divnu priču o tradiciji, svega pomalo, ističe Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice SDŽ.

Tura koja je krenula danas ujutro turiste je prvo povela prema Centru za posjetitelje u Dugopolju koji postaje polazišna točka izleta u Dalmatinsku zagoru.

- Bilo da se ti izleti tiču 'outdoor' aktivnosti, quadova, jahanja konje, aktivnosti na rijeci Cetini, bilo da su to gastro ture ili priče posvećene našoj povijesti i tradiciji, dodala je Vladović.

Turistički djelatnik Luka Pitalo napominje da se takve ture traže sve više i više:

- U prošloj godini mi smo imali oko 10 tisuća putnika koji su išli na Zelenu liniju, na Plavu liniju, na povijesne ture. To su gosti koji više dolaze u predsezoni, 4. i 5. mjesec i 9. i 10. mjesec. Oni istražuju nove stvari jer puno njih je već bilo u Hrvatskoj, a ovo nisu vidjeli. To je izlet koji je vrlo popularan, kaže Pitalo.

Ditektorica TZ-a Vladović vjeruje ta će takvim ponudama produžiti sezonu:

- Rasteretit ćemo gradske jezgre i ispričati jednu lijepu dalmatinsku priču na novi način, zaključila je Vladović.
Zelena linija polazi svakodnevno iz centra Splita.


Reci što misliš!