Sport

#košarka

Zadar u reprizi prošlosezonskog finala dočekuje Split

Zadar u reprizi prošlosezonskog finala dočekuje Split
Dino Stanin/PIXSELL

Košarkaši Zadra nastavljaju s HT Premijer ligom, u utorak u sklopu 5. kola domaćeg prvenstva gledat ćemo reprizu prošlosezonskog finala protiv Splita.

Nakon poraza u prvom kolu protiv Cedevite Junior, Splićani su povezali tri pobjede, nad Cibonom, Furnirom i Goricom te se zajedno s Cibonom, Zadrom, Škrljevom i Cedevitom Junior nalaze pri vrhu ljestvice s tri pobjede i jednim porazom.

Zadar je u prošlom kolu na domaćem parketu slavio protiv Furnira 68:53. Utakmica protiv Splita je zakazana za 12. listopada s početkom u 20 sati, prijenos će biti na Arenasport 1.

“Za utakmicu protiv Splita ne treba trošiti puno riječi. To je protivnik koji je u našem rangu, prošle sezone smo imali dosta izjednačeno finala s njima i ove godine se nalazimo u istoj situaciji u HT Premijer ligi i u AdmiralBet ABA ligi. Mislim da će ovo biti jedna tvrda utakmica u kojoj je pobjeda jako bitna i nama i njima. Pobjeda sutra bi nama puno značila po pitanju uigravanja, jer trenutno nismo gdje želimo biti. Radimo na tome da sutra budemo što bolji,” najavio je susret Domagoj Vuković.

“Dalmatinski derbi, to je posebna utakmica koja nam dolazi u nezgodnom trenutku jer imamo dosta problema s ozlijeđenim igračima, Justin Carter sigurno neće biti u sastavu, Uroš Luković je upitan, Tomislav Buljan ima alergijsku reakciju na koži, njemu se zahvaljujem što je na vlastitu odgovornost sebe stavio na raspolaganju za utakmicu protiv Furnira, iako je preporuka zdravstvene službe bila da on tu utakmicu ne igra. Također, još uvijek ćemo biti bez Pavla Marčinkovića jer on ne može igrati HT Premijer ligu do prvog prijelaznog roka. Igramo kod kuće, odigrat ćemo najbolje što možemo, muški i čvrsto. Obrana će biti ključ utakmice, moramo iskontrolirati Splitov skok u napadu i moramo biti kompaktni, čvrsti i igrati kao momčad. Split igra sve bolje i bolje, oni polako dižu svoju formu i vidi se da je njima trebalo malo vremena da se poslože. Očekujem jednu tešku u tvrdu utakmicu,” istaknuo je susret šef zadarske klupe Ivan Perinčić. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

​​​​​​​​​​​​​​​​

Reci što misliš!

  Vezane vijesti