Sport

Tumačenje novih mjera

SC Višnjik: Otvoreni sportski i rekreacijski tereni dostupni samo za pojedinačnu aktivnost ili za šetnju

SC Višnjik: Otvoreni sportski i rekreacijski tereni dostupni samo za pojedinačnu aktivnost ili za šetnju
Nenad Opačić / Višnjik

Pritisak sportske javnosti ipak je urodio plodom te je Vlada Republike Hrvatske djelomično korigirala jučer donesene mjere vezane za sport i rekreaciju.

Na web stranici koronavirus.hr danas je objavljena nova informacija vezana za timske sportove.

Zabranjuju svi treninzi i natjecanja, osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima.

To znači da bi po novome još nekoliko zadarskih klubova, koji se natječu u drugom rangu, moglo nastaviti s radom.

Športski centar Višnjik je, pak, na svojim službenim stranicama objavio:

- Dvorana Krešimira Ćosića, kao i ostali zatvoreni prostori te zatvoreno bazensko plivalište, neće biti dostu pni građanstvu za pojedinačne ili skupne sportske ili rekreacijske sadržaje osim za prvu, drugu i treću kategoriju sportaša, te za klubove najvišega stupnja natjecanja.

- Otvoreni sportski i rekreacijski tereni bit će dostupni samo za pojedinačnu aktivnost ili za šetnju. Kako na otvorenim terenima nije dopušteno provoditi aktivnosti u kontaktnim sportovima ili igrama, bit će demontirani košarkaški obruči, nogometne vratnice i druga oprema.

ŠC Višnjik apelira na sve posjetitelje da se u vrijeme svojih aktivnosti na otvorenom pridržavaju svih naputaka, mjera i preporuka koje su propisane za sportske ili rekreacijske aktivnosti na otvorenom prostoru.


Reci što misliš!