kužina
Pripazite kako termički obrađujete šparoge
Šparoge mogu biti ukusan prilog drugim jelima – dovoljno ih je kratko ispeći u pećnici sa solju i paprom i malo ulja, a potom poslužiti s naribanim parmezanom.
Drvenasti dio šparoge nije jestiv i ako pokušavate
pripremiti to proljetno povrće bez odgovarajućeg čišćenja, dobit
ćete nejestiv obrok. Pitate se koji dio trebate baciti? Savijte
šparogu sve dok ne pukne na dijelu gdje zadebljala stapka prelazi
u mekani vrh. Tvrdi dio odstranite, a upotrijebite samo mekane
dijelove.
Pripazite kako termički obrađujete šparoge – ne pretjerujte s kuhanjem ili pečenjem. Ovisno o debljini šparoge, bit će im potrebno tek tri do pet minuta u vrućoj vodi ili na tavici s maslacem.
Dovoljno ih je začiniti tek s malo soli i papra, češnjaka te malo svježe iscijeđenog limunova soka.
Šparoge se mogu pripremiti na različite načine – a najčešće služe kao prilog uz mesna i riblja jela. Odlično se sljubljuju s jajima, vrhnjem i sirom.
Šparoge mogu biti ukusan prilog drugim jelima – dovoljno ih je kratko ispeći u pećnici sa solju i paprom i malo ulja, a potom poslužiti s naribanim parmezanom.
U quiche se mogu dodati razni sastojci – od mladog špinata i poriluka do komadića špeka. U proljetno vrijeme pak iznimno su popularne kombinacije te slane pite sa sezonskim šparogama.
Izdvojeno
-
Vijeće Otočnog Sabora traži očitovanje od Agencije za obalni linijski pomorski promet kao nadležnog tijela oko provedbe natječaja za trajektne i brzo brodske linije.
-
Iskoristite ovu priliku i postanite dio filmske magije, doživite Šibenik iz sasvim nove perspektive!
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o prekidu elektroopskrbe za sljedeće gradove i mjesta u županiji
-
Kako uživati u hrani bez grižnje savjesti? Koji su najpopularniji mitovi o prehrani i što je stvarno istina? Nita Šarić, zadarska nutricionistica, kazala nam je kako je moguće izaći iz začaranog kruga dijeta, te se prestati boriti s hranom i izgraditi zdrav, prijateljski odnos s njom
Reci što misliš!