Sport

Nogomet, Premiership

Teška večer za Mourinha i United, Tottenham slavio 3-0 na Old Traffordu

Teška večer za Mourinha i United, Tottenham slavio 3-0 na Old Traffordu
Tottenham Hotspur

Derbi na Old Traffordu završio je vrlo loše za Manchester United i njegove navijače, Tottenham je u drugom poluvremenu ponizio domaćina i upisao visoku pobjedu.

rijelazni rok za Manchester United bio je podosta loš, a u skladu s tim i igra momčadi je dosta neuvjerljiva. Na što liči United, dovoljno pokazuje činjenica da su samo dvije momčadi primile više pogodaka i to Huddersfield i West Ham koji se nalaze na samom dnu ljestvice.

U prvom kolu provukao se protiv Leicestera i unatoč neuvjerljivom nastupu slavio, zatim je u drugom kolu stradao u gostima kod Brightona da bi vrhunac loših nastupa stigao u derbiju protiv Tottenhama na Old Traffordu gdje je poražen s 3:0.

Spursi su bili daleko konkretniji, iskoristili su svoje prilike dok je United s druge strane također pokušavao, ali ono što je i išlo u okvir gola, zaustavljao je Lloris koji se našao na vratima unatoč problemu sa zakonom.

Sve bi bilo vjerojatno drugačije da je Romelu Lukaku realizirao zicer na polovici prvog dijela. Belgijac je kaznio pogrešku Rosea i presjekao njegovo dodavanje prema Llorisu, obišao vrata, gađao iskosa prazan gol i pucao pokraj vratnice.

Pokušavali su domaćini, ali do pogotka nisu došli, a u 30. minuti izvukli su se jer je mogao biti dosuđen kazneni udarac za goste. Nakon starta Jonesa na Mouri, Spursi su tražili penal, ali sudac Pawsonnije dijelio njihovo mišljenje.

Prvo poluvrijeme po prilikama pripalo je Unitedu, no na semaforu je i dalje stajalo 0:0. Nakon što domaćin nije iskoristio svoje šanse u prvih 45 minuta, grubo je kažnjen u nastavku susreta.

U 50. minuti Tottenham je stigao do vodstva kada je Harry Kane sjajno glavom poslao loptu u mrežu nadskočivši Jonesa i prebacivši De Geu.

Dvije minute kasnije jednostavna akcija gostiju i povećanje vodstva. Eriksen je odlično proigrao Mouru koji povećava prednost na 2:0.

Dva brza gola šokirala su United koji je dosta pao u drugom dijelu te je na kraju primio i treći gol nakon odlične akcije Moure koji je prošao pokraj Smallinga i zabio za konačnih 3:0.

Tottenham je uzeo ono po što je došao i nakon dugo vremena slavio na Old Traffordu. Ovo mu je ujedno i najviša pobjeda na ovom stadionu u zadnjih 46 godina što dodatno stavlja sol na ranu Josea Mourinha pred kojim su teški dani.


Reci što misliš!