Sport

od 6. do 8. rujna

Najavljen bogat program 8. Zrmanja adventures festivala

Najavljen bogat program 8. Zrmanja adventures festivala

Ovogodišnji, 8. po redu Zrmanja adventures festival održat će se od 6. do 8. rujna 2024. godine u suradnji s HTZ, TZZŽ, TZ grada Obrovca, te razvojnom agencijom općine Gračac.

Ovogodišnji festival održat će se u duhu dvadesetogodišnjeg jubileja aktivnog turizma u obrovačkom kraju pod nazivom „Kajakom, korakom i kotačem kroz zemlju Zrmanjinu, Bukovicu i Liku“.

Posebnost bog velikog jubileja koji pokazuje izdržljivost i gorštačku upornost u stvaranju i unaprjeđivanju posebnih oblika turizma u obrovačkom kraju je otvaranje bike centra u Obrovcu koji će svakodnevno organizirati bike ture na relaciji Obrovac-Priževačka glavica - Jankovića buk  kao i na ostalim bike stazama  po zahtjevu učesnika, te   otvaranje još četiri  kajak staze na rijeci Zrmanji na relacijama:

  • Obrovac- Jankovića buk
  • Obrovac – Ušće rijeke Zrmanje
  • Obrovac  - Meka draga
  • Obrovac – Maslenica / Novigrad

Ova manifestacija ima za cilj integrirati i povezati sve referentne točke koje svojim potencijalom ovaj prostor mogu pozicionirati  na europsku i svjetsku turističku kartu, a turizam kao jednu od najvažnijih gospodarskih grana u RH , konačno i na ovim prostorima, staviti na mjesto koje mu pripada .

PROGRAM MANIFESTACIJE 

6. rujna 2024. Utrka dva mosta (Maslenički most- Obrovački most)
- 20 km utrka od Masliničkog ždrila preko Novigradskog mora kroz povijesni kanjon rijeke Zrmanje pa sve do grada braće Kurjaković.

7. rujna 2024. Trail  Franje Josipa
- Trail utrka čiji je start na sjevernim obroncima Velebita (općina Gračac). Trčat će se kroz; prekrasnu šumu bjelogorice, visoravnima Velebita, Majstorskom cestom, Tulovim gredama sve do kapelice Sv. Frane na južnim obroncima Velebita (općina Jasenice).

8. rujna 2024. biciklijada „Biciklom kroz Velebit„
- Start- Cerovačke pećine kroz grad Gračac, prijevoj Prezid, Ravni Golubić, kanjon Krneze, manastir Krupa, kameni kost na rijeci Zrmanji , cilj mlinice Žegar.


Reci što misliš!